Opiskelukin taas alkoi ja täällä sitä istutaan, luokassa ihmettelemässä. Näin aikuisopiskelijoilla on onneksi kahvitaukoja, jolloin voi livahtaa nettiin postailemaan, sillä kotikoneesta ei edelleenkään pääse nettiin. Tulee hiljainen viikonloppu. Noin muutenkin, sillä huushollin miehet lähtevät kohta lätkäleirille, ja kuopus menee isovanhemmille yökylään, kun äiti huitelee koulussa tämän ja huomisen päivän. Tänään saan siis olla illan ihan yksin... yeah!

Eilen illalla haahoilin kotona aivan väsyneenä viikon hommista, ja käsitöitä teki mieli. Töissä minulla oli mukana yksi huivivirkkaus, mutta sitä en halunnut jatkaa kotona, halusin säästellä sitä tänne kouluun tehtäväksi. Joten ei kun uutta työtä alkuun. Lankahuoneeni pöydällä on jo ainakin kuukauden päivät lojunut muutama kerä ikivanhaa nallea, sellaista metsänvihreää, josta olen jo aikoja sitten päättänyt tehdä huivin vihreän feresini kaveriksi. ja kun on pitänyt ryhtyä kehittelemään omaa huivimalliakin, niin tuumasta toimeen sitten vain. Katselin Canaaleilta Elviksen elämäkertaleffaa ja kädet kävivät ahkerasti... Välillä piti pysähtyä tuumaamaankin, mutta pitkälle huivi sitten edistyikin, korkeuttakin taisi olla jo 30 cm:n paikkeilla siinä vaiheessa, kun toinenkin leffa eli Priscilla - aavikon kuningatar (herkullinen leffa, muuten - olen nähnyt ainakin kolme kertaa ja aina jaksaa naurattaa ja itkettää yhtä lailla) päättyi ja raahasin maallisen tomumajani ukon viereen vatupassiin.

Aamuyöstä aloin ihmetellä, kun uneeni Särkänniemestä tunki itsepintainen vesiputouksen kohina ja strobo-valot, ja kun avasin silmäni, tajusin, että ulkona oli vielä keskiviikkoistakin rajumpi ukkosmyrsky. Vettä tuli solkenaan ja sitä oli ilmeisesti tullut melkein vaakatasossa, sillä aamulla katetun terassimme lattia oli kauttaaltaan märkä. Salamat iskivät tiheään ja jyrinä oli melkein jatkuvaa. Olin sen verran väsy, etten jaksanut mennä terassille katsomaan, vaikka mieli tekikin - tykkään ukkosesta!

Tänä iltana aion ottaa lungisti, istua sohvalla ja virkata, katsella leffoja canaaleilta ja mennä ehkä jopa ajoissa nukkumaan...