Olen lupaillut siellä ja täällä -ehkä eniten täällä tai sitten kenties IhanItsessä-, että inventoin käsittämättömän kokoisen lankavarastoni. Muun mielekkään tekemisen puutteessa tein sen uuden vuoden aatonaattona ja aattona... uskokaa tai älkää, kyllä siihen meni vähintäänkin yhden kunnollisen työpäivän verran tunteja... huoks! Mutta nyt on kaikki langat laskettu ja merkitty ylös sinikantiseen kirjaan, johon ryhdyn vastedes myös merkitsemään kaiken kulutuksen ja lisääntymisen ylös.

Apurina lankainventaariossa oli todelliseen koitokseen joutunut uusi keittiövaakani, joka selviytyi tästä uransa ensimmäisestä haasteesta moitteettomasti. Ottaen huomioon lankojen luonteen (aika suuri osa langoista on jo melkein vintage-kamaa, viime vuosituhannelta sekä jo alunperin jämälankoja...) lankojen mittauksen tarkkuus on ollut luokkaa "lähes tai melkein eksakti määrä". Tuollaisia virkkauslankoja, joissa on pahvitötsä sisällä, on nimittäin aika vaikea mitata kovin tarkasti, jos kerä on vajaa - mistä hiidestä sen pahvitötsän painon voisi päätellä? Joten olen vapaasti arvioiden vähentänyt painosta jonkin verran. Vyötteellisten kerien painon olen ottanut valmistajan merkitsemän määrän mukaan ryhtymättä asiaa tarkistamaan - hei, joku raja sentään siinä, kuinka tarkkoja tässä ollaan! =)

Nyt on siis kirjoissa ja kansissa lukema, joka on MINUN VIRALLINEN TOTUUTENI eli lankojeni yhteenlaskettu määrä kiloissa ja grammoissa. Tämä määrä sisältää myös tämänhetkiset UFOt alkuperäisen lankamäärän mukaan laskettuna.

Ja nyt sitten varsinaiseen asiaan: julistan täten arvauskilpailun alkaneeksi! Sinun tehtäväsi on arvata tai tietää, kuinka paljon lankaa (siis kiloissa arvioituna) varastossani on. Laskea ei hirveästi kannata, vaan heittää kehään hyvä arvaus. Arvaustyötä helpottamaan (tai vaikeuttamaan) esittelen seuraavissa kuvissa lankavarastoni laatikko laatikolta... Ja jotta motivaatio ei ihan heti katoaisi, voittaja toki palkitaan! Voittajalle on luvassa mukava valikoima Kool-Aidia omien lankavärjäilyjen tarpeiksi sekä tietysti yllätyspalkinto!

323103.jpg

"Harrastehuoneeni" nurkassa ovat kaikki lankalaatikot kerrankin säntillisessä järjestyksessä. kaikissa kuvissa näkyvissä laatikoissa ei toki ole lankaa, ainoastaan 21 "säilytysyksikköä" sisältää lankoja... Lisäinformaationa kerrottakoon, että kirjahyllyssä olevat ruskeat arkistolaatikot sisältävät lankaa, samoin kaikki ruskeat muuttolaatikot. Lisäksi lankaa on tuossa läpinäkyvässä muovilaatikossa, sen alla olevassa säilytyslaukussa sekä yhdessä oranssissa kotilaatikossa (alahyllyllä nurkassa), keltaisessa muovilaatikossa (ylähyllyllä), valkoisessa kangaslaatikossa (ylähyllyllä) ja eläinkuvioilla somistetussa pahvilaatikossa (toiseksi ylimmällä hyllyllä). Onhan sitä tuossakin jo ihan riittävästi... Kuvassa näkyy myös noin puolet käsityölehdistäni, lähes kaikki mapitetut netistä tulostetut ohjeet sekä kaikki käsityökirjat (yksi niistä on pöydälläkin...).

Ja sitten lankavaraston kimppuun laatikko laatikolta. Kaikki laatikossa olevat langat eivät näy kuvassa, sillä olen vain avannut laatikon kannen, jolloin kuvaan ovat päässeet vain päällimmäiset. Kerron kuitenkin mitä kaikkea laatikosta löytyy sekä annan vinkkiä laatikon koon suhteen.

323092.jpg
Muovilaatikon sisältönä on fritidsgarnia sekä muita huopuvia lankoja. Nuo valkoiset sekä tuo sateenkaarenvärinen ovat ostoksia Lohjan menneen ajan markkinoilta.

323095.jpg
Muovilaatikon alla olevassa säilytyslaukussa ovat hahtuvat sekä huopaset, jotka tässä kuvassa piiloutuvat kaikki tuohon jouluisella lumihiutaleella somistettuun muovikassiin...

323101.jpg
Muuttolaatikkopinon alimmasta löytyy Novitan Kotiväkeä sekä rohdinpellavaa. Tämä on ns. pienempi muuttolaatikko eli kooltaan noin puolet suuremmasta.

323098.jpg
Seuraavassa pienessä muuttolaatikossa on hieman epämääräisempiä lankoja: muovikassin sisällä on mattolankoja, toisessa läpinäkyvässä pussissa on vanhaa Jumbo Softia ja toisessa mm. Novitan Softya sekä valkoista boucle-lankaa.

323097.jpg
Sitten päästäänkin jo suurempiin muuttolaatikoihin. Tässä laatikossa on pohjalla Novitan Isoveljeä (yhtä suosikkilankaani!) ja vain päällimmäisin kerros sisältää tuota Prima Lanan Mona Lisa-lankaa, jolle olen viimeinkin keksinyt käyttötarkoituksen sekä muutamia keriä sukkista ja pirta-lankoja.

323109.jpg
Kulmistaan rispaantuneessa suuressa muuttolaatikossa on puuvillalankoja: Tennesseetä, alabamaa, Violaa ja Suvia sekä epälukuinen määrä jämälankakeriä.

323105.jpg
Tämäkin suuri muuttolaatikko on kokenut kovia lankasäilytyksessä: sisältönä pohjalla Novitan Maxia, päällimmäisinä ainakin Zitronin Lidoa, Novitan Elegancea sekä Fidan Aida-nimistä puuvillalankaa.

323108.jpg
Kirjahyllyn alahyllyn nurkassa piileskelee yksi oranssi kotilaatikko, jonka sisältönä on Novitan virkkauslankaa.

323096.jpg
Ja sitten ruskeiden arkistolaatikoiden kimppuun: tässä laatikossa sisältönä hapsulankoja sekä jenkeistä tilattu Patonsia Twisteriä tuolla alimmaisena.

323099.jpg
Ruskean arkistolaatikon numero 2 sisältönä on kirjava valikoima lankaa: kalastajalankaa, pellavalankoja sekä erivahvuisia muita virkkauslankoja.

323106.jpg
Arkistolaatikko nro 3 kätkee sisäänsä nallea ja jussia.

323107.jpg
Arkistolaatikossa nro 4 on erilaisia nauhalankoja sekä päällimmäisenä paria efektilankaa. Valmis neulepinta tuossa on UFO, joka ei koskaan valmistu, vaan se odottaa purkamista.

323110.jpg
Arkistolaatikkoon nro 5 olen kerännyt pätkävärjättyjä lankoja. Vasemmassa alareunassa näkyy iso kerä ihanan oranssiruskeaa villalankaa, jonka ostin Lohjan markkinoilta, oikeassa alareunassa puolestaan äidilleni tuleva rajakarjalaisella mallilla neulottava huivi, UFO-vaiheessa siis edelleen. Muita tunnistettavia lankoja kuvassa ovat seiskaveikan Jättiraita sekä ponchosta purettu Aino. Niin, ja vasemmassa yläreunassa on Regian silkkisukkalankaa, joka ei ole edes pätkävärjättyä... hmmm...

323111.jpg
Arkistolaatikko nro 6 paljastaa sisältönsä: samettilankoja meiltä ja maailmalta... Jostain syystä olen heikkona samettilankoihin, en raatsi niitä edes käyttää...

323112.jpg
Kuinka ollakaan, arkistolaatikossa nro 7 on sisällään seiskaveikkaa!

323114.jpg
Arkistolaatikossa nro 8 on sekalainen seurakunta: ainakin virolaista villaa, Hjertegarnin Sock 4-lankaa, todella vanhaa novitan merinovillaa sekä jämälankapussillinen vähän sitä sun tätä.

323115.jpg
Arkistolaatikko nro 9 on todellinen aarrearkku: sieltä löytyy Teddyä, Gedifran Fashion Trendiä, Zitornin Loftia sekä jossain alla lymyilemässä muita herkkulankoja. Tässä laatikossa on upeiden huivien syntypaikka...

323117.jpg
ja sitten vielä arkistolaatikko nro 10: Wool-varastoni on hautautunut Florica-kasan alle. Tungoksessa yrittävät pärjätä myös pari reumalankakerää sekä selvästi ei ollenkaan minun väriseni Lanettit...

323116.jpg
No niin, todellista historian siipien havinaa... Nämä ruskeat ja oranssit mohairit jätin vielä jälkeen, kun viime vuonna hankkiuduin käytännössä kaikista mohair-langoistani eroon, sillä näille minulla on TARKOITUS: niistä pitäisi vielä jonain päivänä tulla osa vapaalankahuovutettua seinävaatetta...

323104.jpg
Kärsivällisyyttä, ystävät, olemme jo toiseksi viimeisessä laatikossa. Tästä ei juurikaan ole kerrottavaa: sisältö on beigeä MaxiMohairia, jota olen joskus pussilankana ostanut. Olen aloittanut tehdä langasta Stitch Divan ohjeella ponchoa, joka on jäänyt kesken. Langalla on karvanlähtöaika, joten en ole keksinyt, mihin sen voisi loppusijoittaa - ehkä se päätyy vielä joskus hyvin proosallisesti roskiin.

323113.jpg
Ja sitten värikkääksi lopuksi keltainen muovilaatikko ja sen sisältö: samoksia sekä toisen lankavalmistajan vastaavaa tuotetta eli Soonia. Nämä puuvillasekoitteet ovat myös suosikkejani.

Näin on siis lankavarasto esitelty sanoin ja kuvin. Sitten vain arvailemaan. Kilpailuaikaa on reilu viikko, eli ma 8.1.2007 klo 18:00 mennessä esitetyt arvaukset osallistuvat kisaan. Lykkyä tykö kaikille osallistujille, voittajan julkistan mahdollisimman pian määräajan umpeuduttua.