Tänään, kotiin tullessani, oli ruokapöydällä taas kaksi uutta pakettia. Amazon harrasti hätävarjelun liioittelua: viisi kirjaa, joiden korkeus pinottuna oli n. 5-6 cm, oli pakattu n. 25 cm korkeaan, n. 40 cm leveään ja n. 45 cm pitkään pahvilaatikkoon, jonka sisätilavuudesta kirjat muodostivat n. yhden neljäsosan ja loppu oli kuplamuovia. En tiennytkään, että kirjat ovat niin särkyvää tavaraa...=) The Book Depository muisti minua vielä yhdellä kirjalla, joten nyt ovat kaikki tilatut kotiutuneet, ja on aika tehdä pientä inventaariota ja ensi käden arviota ostoksista...

Mutta sitä ennen, hämmästyttävä harvinaisuus: valmistunut työ. Valokuvat sen sijaan normaalin onnetonta tasoa...
694436.jpg


694439.jpg

Kuopuksen Samos-pusero valmistui jo juhannuksena, mutta sain sen pestyä, pingotettua ja kuivatettua vasta täksi aamuksi, ja nopean punnituksen jälkeen pusero lähtikin sitten Kuopuksen mukana kohti uusia seikkailuja - tällä hetkellä pusero lienee matkalla jossain Sisä-Suomessa, ehkä jo jopa Kuopion korkeudella. Lankaa puseroon meni 205 g, ja harmittavasti jäi reilu kerä sitä ajelehtimaan vielä tänne. No, tiskiräteiksi sitten, jos en muuta keksi.

*******
Ja sitten, rummunpäristystä, kiitos... Kaikkien ylisanojeni jälkeen viimeinkin kuvia tuosta uudesta rakastetustani, joista olen aina edelleenkin yhtä hurmaantunut.

694357.jpg
694360.jpg
694365.jpg694371.jpg

Tuo toiseksi ylimmän kuvan liiviviritys pääsi heti koukulle - 10 mm:n koukku ja vanhaa mustaa Novitan Balia - katsotaan mitä tapahtuu! Nuo langat, nuo värit, nuo mallit... *pyyhkii välillä kuolaa pois suupielistään* En vain kerta kaikkiaan saa noista kyllikseni!

Ja muutenkin - tämä on LÄHES täydellinen käsityökirja - minun mielestäni... Kuvat ovat selkeitä, esteettisen kauniita, ja tuo kuvankäsittely tuo itse neuleet kuvissa pääosaan. Jokaisesta työstä on vähintään kolme värikuvaa, ja ohjeet on annettu sekä kirjallisina että piirrosmuodossa, ja jokaisesta vaatekappaleesta on lisäksi kaavakuva. Taitto on rauhallinen ja värimaailma - huikea! Jokaisen työn piirroskuva mm. on samalla värillä kuin itse työ, mm. kannen huivin piirros on omenanvihreä.

Nuo muutamat kuvat ovat vain raapaisu pinnalta, en tosiaankaan ihmettelisi, vaikka toteuttaisin tästä kirjasta jokaisen työn. Ihan totta. Tämä vain vetoaa minussa johonkin... en tiedä mihin. Ehkä johonkin sisäiseen hippiini... Ja todettakoon nyt sitten vielä siunatuksi lopuksi, että ei, tämä ei ole maksettu mainos enkä ole perustanut aivan uutta ostos-blogia. Kerrankin vain tunnen saaneeni rahalleni Vastinetta ihan isolla alkukirjaimella.

*******
Uusia kirjoja ja lehtiä on tullut niin paljon, etten viitsi tunkea niitä kaikkia samaan postaukseen, mutta tähän ajattelin vielä ängetä nuo jenkeistä tulleet virkkauslehdet - vähän ikäänkuin samaa sarjaa, nääs.

694373.jpg

Maggie's Crochetista tuli siis toukokuun ja heinäkuun numerot jenkkiläistä Crohet! -lehteä sekä IC:n kevätnumero.

694390.jpg
Tämä pikkutoppi jäi ensimmäisenä mieleen tuosta toukokuun Crochet! -lehden numerosta, ja

694380.jpg

tämä pikku hartiahuivi taas tuosta heinäkuun numerosta. Itse asiassa lehden ostopäätöksen (siis tuon heinäkuun numeron suhteen) sai aikaan TÄMÄ malli:

694385.jpg

Hassunhauskasti on siinä tyrkätty pitsiliinat hihojen paikalle. Näin heti sieluni silmin virkatun hääpuvun, jossa voisi olla tuollaiset hihat... No ei, en itse sellaista tarvitse, mutta aika juhlavan näköiset nuo minusta ovat.
694394.jpg

Interweave Crochetissa taas tykästyin tuohon simppeliin kaarroketoppiin, ja TÄHÄN erikoisempaan virkattuun huiviin:
694399.jpg

Mutta siinähän tätä jo tulikin. Lisää hehkutusta luvassa taas huomenna, vielä on kokonaan käsittelemättä ne muut yhdeksän kirjaa... =)