Minulla on ollut kesälomani aikana hyvin rajoittunut värimaku käsitöiden suhteen. Otsikon määrityksillä mennään:

3785604159_3c4ff14648.jpg

Rustasin pari tiskirättiä, joista toinen meni tätini huusholliin Presidentti-paketin kylkiäisenä. Se oli vihreävalkoinen, tähän löytyi kaveriksi nöttöspussista vaaleansinistäkin (värivirhe...). Lanka on Novitan Suvia, jota löytyi toissakesäisen hamstrauksen jäljiltä vieläkin kymmenkunta kerää... argh! Kahteen tiskirättiin upposi yhteensä arviolta 60 g langanjämiä. Epäilen, että ainakin meidän huushollin rättikiintiö alkaa nyt olla täynnä, vähäksi aikaa.

3785607571_ec324592a7.jpg

Joka kesä on pakko virkata edes yksi pikkuliina... Nappasin mökille mukaani muovipussillisen pussilankana ostettua, lehmuksenvihreää Kotiväkeä, ja ajattelin kunnianhimoisesti virkata mökille pienet koristeverhot... No, ei tullut verhoja, tuli liina! Malli on DMC:n Virkkauslehdestä nro 11 vuodelta kenties 1993? 2,5 mm:n koukulla tämän virkkasin, ja lankaa kului 48 g.

3786423930_3a27e06641.jpg

Tämä huivi tuli valmiiksi jo ennen mökille lähtöä, ja se jäi parakkiin pingottumaan perusteellisesti melkein viikoksi. Tänään sain sitten kuvattua, viimein, mutta kyllä oli vaikeata. Lanka on Novitan Nallea, sitä pätkävärjättyä vihreää, eikätkä värit toistu millään kunnolla, eikä huivia muutenkaan meinannut saada kuvattua kunnolla missään ulkona. Harmaasta kivestä huivi ei edes kunnolla erottunut, puhumattakaan nyt sitten nurmikoslta tai puun oksalta... Lankaa tähän meni muistaakseni 148 g, koukku oli varmaankin 4,5 mm. Jostain syystä en ole tähän yhtään tyytyväinen, siispä päätynee kiertoon.

3785628311_ef0f05f679.jpg

Tämä huivi taas yllätti minut: päätin kerrankin tehdä huiviini hapsut, ja mallin luonne muuttui taas ihan erilaiseksi! Tämä on luonnonvalkoista Nallea, 4.5 mm:n koukulla ja lankaa kului 210 g - hapsut syövät lankaa ihan sikana! Huivi valmistui jo mökillä, mutta siellä sitä ei voinut pingottaa, joten viimeistely jäi tänne kotiin. Tämän mallin ristin Lumikuningattareksi, sillä jotain majesteettista ja viehkeän vanhanaikaista tunnelmaa tästä tulee mieleeni...

3786440528_1492e95bb2.jpg

Parhaillaan on pingottumassa neulottu vihreä huivi, sen jälkeen pitäisi katsoa laitanko ensimmäiseen Koukussa-kirjan malleista virkkaamaani huiviin hapsut vai en... Joka tapauksessa huivi itsessään on valmis, pitäisi vain pingotella ja päätellä. Eläköityvän työkaverin läksiäislahja on puolivälissä, ensi viikon alussa olemme menossa osaston kanssa Tallinnaan, ja ajattelin, että lahja pitäisi saada sinne mukaan, eli hoppua olisi pidettävä vielä. Esikoisen uusin verkkopipa katosi jo lätkäkassiin, kuvaakaan en siitä saanut, ja kun koukut kerran ovat nyt lämmenneet, laitoin tänä iltana työn alle peruskyrsää eli sählypalloja varten virkkaan verkkopussia - ovat hyviä lahjoja tai arpajaisvoittoja, kun mukaan sujauttaa yhden tai kaksi palloa.

***

Mökillä ollessa innostuin hieman leikkimään kamerani kanssa miehen kotitalon pihapiirissä:

3785644249_3d6be278a4.jpg

Pihalla on tekolampi, jonka rannassa nököttää vanha palvisauna. Se on minulle se maailman paras sauna, johon pääsen nykyään korkeintaan pari kertaa kesässä - miehen kotitalossa kun asuu lankomies perheineen, eikä vanhaan saunaan enää noin vain mennäkään. Harvinaisena herkkuna nautin jokaisesta kerrasta suunnattomasti! Sauna on punamullattu, ja sen liepeillä viihtyvät monet kasvit, jotka hehkuvat punaista seinää vasten.

3786458048_988376162a.jpg

Tämä kukkakaunotar kasvoi saunan vieressä vanhassa rautapadassa. Piti vähän kokeilla makrokuvausta...