Kuluneella viikola valmistui ainakin pari toistaiseksi näyttämätöntä pääkappaletta.

Ensin syntyi Nalle Colorista pienelle ihmiselle sopiva hiippahattu:2971249450_764bb8c0e1.jpg

Mallin tehtäviä hoitaa suvereenisti Kuopuksen Anni-nukke, jolle hattu tosin on hieman iso. Lankaa tähän meni siis 34 g, puikkoina 3 mm:n addit ja bambysukkikset. Resorissa on neulottu oikeat silmukat takaa kiertäen. Itse myssyssä on neulottu ensin viisi kerrosta oikeaa ja sitten yksi nurja väliin, ja jatkossa aina yksi kerros lisää oikeaa ja sitä rataa. Kavennukset kahdeksassa kohdassa.

Ja sitten tuli valmiiksi ensimmäinen New new shale cowl:

2971239026_5e7ecd056d.jpg

2971239010_8baba9e421.jpg

Kuvat ovat taas tasaisen epätarkkoja, sillä olen ne ottanut itse käsivaralta, ja hupukaskin on vielä pingottamatta näissä kuvissa. Seiskaveikan jättiraita sopikin yllättävän hyvin juuri tähän silmukkamäärään ja mallikertaa, raidan korkeus on varsin tarkalleen neljä kerrosta eli yksi mallikerta. Puikot 4 mm:n addit ja lankaa kului täsmälleen 100 g. Kahdestä kerästä seiskaveikkaa saisi siis kolme hupukasta. Pingottamattoman hupukkaan korkeus oli  n. 35 cm venyttämättä, ja pingotettuna (eli liotin huuhteluainevedessä ja oioin sitten kuivumaan pyyhkeiden päälle) pituutta on reilut 40 cm, juuri sopivasti ainakin minulle.

Illalla aloitin vielä innoissani seuraavankin hupukkaan tällä mallilla, lankana on lohenpunainen Jussi -sitä minulla näytti olevan juuri tuo yksi ja ainoa 100 g kerä, jonka aion käyttää kokonaisuudessaan pois. Näillä näkymin näitä tulee taas kuin liukuhihnalta, tosin tänään pitää sitten viimeinkin aloittaa se hääasuun kuuluva huivi. Päädyin sitten Lohikäärmehuiviin, vaikka monia muitakin tarjokkaita olisi ollut. Se vain hieman ärsyttää, että olin tyystin unohtanut, että minulla olisi ollut juuri saman punaista Ainoakin sopivasti huivin verran laatikoissani - ärh! Teddy ei ole ollenkaan lempilankojani, mutta ainahan noille on käyttötarkoitus jossain vaiheessa löytynyt. Teddystä saattaisi syntyä nopeasti mukavan pehmoisia hupukkaitakin... =)