Kuviakin tarttis varmaan joskus laittaa... Eilen kerkesin kuvailemaan uusimpia valmiita, ensinnäkin omaa huiviani:

2888372194_84f13edc8e.jpg

Viskasin huivin tositaiteellisesti Nummelan urheilukentän juoksuradalle...

2887638299_d77e44b36d.jpg

Ja vielä moukarihäkinkin katveeseen... Oli hetki aikaa esikoista lätkätreeneistä odotellessa.

Huivista:

  • Lanka: Regia Silk ja Novita Bambu yhdessä neulottuina
  • Puikot: Addin 5 mm pyöröt 50, 60 ja 120 cm
  • Mitat: paino 208 g, korkeus n. 50 cm, leveys ylhäällä n. 130 cm
  • Fiilikset: pehmeä, paksu, lämmin... siis ihana ja kaulalla koko ajan
  • Malli: ainakin melkein Sophia

Sain myös neulottua loppuun Kuopuksen Lokakuu-sukat, vaikka jouduinkin toisen kantapään purkamaan melkein kokonaan ja neulomaan sen uusiksi. Jäähallin kahviossa kun oli vähän huono valaistus, ja yksi silmukanpahus tipahti puikolta täysin huomaamatta... =)

2888552159_8260b660b9.jpg

Neiti suostui aamulla jopa poseeraamaan uudet sukat jalassa. Koko on ainakin täysin oikea...

2888552177_eca5a1fefa.jpg

Neidillä on pitkä ja kapea jalka, ja sukat on neulottu istumaan napakasti sellaiseen jalkaan. Poseerauksen jälkeen sukat saivatkin jäädä jalkaan ihan kouluunlähtöön saakka, lenkkareihin näitä ei kuitenkaan malttanut jättää. Lokakuu-sukiksi nämä ristin siksi, että väritys ja kuviot tuovat mieleeni lokakuisen viljapellon.

Lokakuu-sukat:

  • Lanka: Novita Nalle Colori
  • Puikot: Novitan 2,5 mm:n sukkikset
  • Mitat: neidin kokoa 37 olevaan kapoiseen koipeen napakasti sopivat, painoa 50 g
  • Fiilikset: äidillä ihan OK, neidillä "tosi lämpöiset!"
  • Malli: Oikein, nurin -kirjasta löytynyt sukkamalli. Silmukoita 44, joustin tehty 1o, 1n ja oikeat silmukat kiertäen. Kantapäät neulottu jälkikäteen, identtiset kärkikavennusten kanssa

Nyt taitavat sukat sittenkin riittää hetkeksi, kun esikoinen ei kuulema sukkia kaipaa (jätin viisaasti mainitsematta, että olisin voinut neuloa JYP-sukat...). Sormia syyhyttää ryhtyä neulomaan pipoja, kenties lapasia ja kämmekkäitä. Sukkalangat sopivat hyvin myös pipolangoiksi, keräilen kaikki sukkalankani suureen koriin ja sieltä ryhdyn sitten pohtimaan, millaisia piposia tekisin...

****

Sorruin eilen käymään paikallisessa kangas- ja lankakaupassa. Ostin pari kerää Maijaa (pipomielessä) sekä neljä kerää bukleetyyppistä tarjouslankaa, jota minulla oli jo ennestään. Tänään pitää käydä hakemassa vielä muutama kerä, sillä ajattelin neuloa näistä langoista vanhemmilleni joululahjaa... Lisäksi ostin pienen pätkän 100 % villakangasta, johon liittyen mielessä on pientä kokeiluntynkää. Katsotaan kuinka käy.