Eilen aamulla heräsin siihen, että leukaan koski ihan tolkuttomasti. Siis tuonne kielen alle ja oikean leukaluun tietämille. Jomotus ja kipu ei hellittänyt yhdeksään mennessä, joten käväisin netissä varaamassa lääkäriajan paikalliseen lääkärikeskukseen. Ensin piti kuitenkin viedä kuopus uudestaan terveyskeskukseen, sillä epäilin vahvasti silmätulehdusta. Nuori lekuri vilkaisi silmiä ja totesi, että tätä on liikkellä, ja kirjoitti tippareseptin.

Minä ajelin sitten toisen kerran Nummelaan lekuriin alkuiltapäivästä. Lääkäri vilkaisi kurkkua, tunnusteli leuan alta ja kertoi sitten, että sylkirauhaseni ovat tulehtuneet. Jahas. Olen tainnut liikaa jutella, mitä sylki suuhun tuo... No, lääkärisetä laittoi penisilliinikuurin ja vielä maanantain sairista, joten loma piteni yhdellä päivällä - hip hip... Tänään olo on jo ihan ihmismäinen, kurkkua ei kirvistele eikä leukaa jomota. Päätä tosin särkee edelleen.

Velipoika pistäytyi visiitillä eilen illalla naisystävänsä kanssa, päräyttivät veljen komealla punaisella moottoripyörällä pihaan ja jäivät koko illaksi - harvinaista herkkua! Saimme syödä yhdessä ja lapset kiusata kummienoaan ihan urakalla. Tässä pari näytösotosta siitä, mitä lapset puuhasivat:

1683141.jpg
Esikoinen softaa koko sotisopa päällään... Hurjan näköistä touhua, mutta ainakin varustus on asianmukainen.

1683142.jpg
Ja tätä touhua riitti koko illaksi. Ihme kyllä, vakavimmat tramppisvammat ovat tähän mennessä pari mustelmaa ja muutama raapitutunut nahankohta. Keskiäkäinen uhkailu on siis uponnut kaaleihin, eli lapset ovat olleet asianmukaisen varovaisia hyppelyissään. Esikoiselle on jo myönnetty lupa tehdä puolivoltteja, koska se todistettavasti sujuu asianmukaista varovaisuutta noudattaen.Kuopus ei vielä moisesta edes haaveile, suurin edistys on tullut siitä, että hän uskaltaa hyppiä peffalleen ja takaisin.

Eilen ei hurjasti käsityöaikaa ollut, mutta siinä seurustelemisen lomassa kerkesin kuitenkin virkata pari uutta kukka-amppelia tänne kotiverannalle:

1683140.jpg
Kukat on poimittu omasta pihasta, eli pääosin ovat perennoja, on toki joukossa muutama "rikkaruohokin"... =)

Lankana Novitan Maxia, jota meni varttia vaille kerä eli noin 90 g. Pikkuhiljaa noiden hävitys etenee...