Kuten aina, olen hyvin täsmällinen. Vuoden viimeinen postaus tehdään toki aivan viime tingassa, mitäpä sitä turhia hyvissä ajoin asioita pohtimaan... =) Meillä on jo naapurin kanssa yksissä tuumin paukuteltu kaikki raketit, ja lapsetkin -ainakin kuopus- alkaa olla valmista kauraa nukkumatin maille - kuulen tänne asti olohuoneesta haukottelun...

Mutta aloitetaanpa - piti siis kertoa vuoden viimeiset käsityöt, joten tässäpä niitä:

1173547.jpg
Tämä pikkulaukku on virkattu hahtuvasta, ja se valmistui jo varsin hyvissä ajoin, taisi olla jo lokakuussa, mutta lopullinen kokoonpano antoi odottaa itseään. Itse laukku ja hihnakin olivat jo valmiina, mutta jotain tuntui puuttuvan. Ja sitten muistin Möhönasun joskus tehneen huovutettuja kukkasia, ja niin väänsin vielä jonkinlaisen sinnepäin kukkasen tuohon läpän päälle koristeeksi, kun ensin katselin Möhönasulta mallia. Tuota samaa lankaakaan ei enää ollut, joten piti ottaa vähän samansävyistä hahtuvaa, ja ihan hyvin tuo minusta tuohon sopii. Tämä laukku ei ole vieläkään päätynyt oikealle omistajalleen, se on veljeni naisystävän joululahja, mutta kaikeksi onnettomuudeksi emme ole olleet koko joulun aikana saman katon alla, että lahjan anto olisi onnistunut. Mutta ehkä huomenna. Langankulutus tässä oli 70 g.

1173549.jpg
Tämä taas on anopin Banbridge Scarf kirjavasta ja punaisesta Ainosta. Esikoinen virkkasi tämän kaveriksi sellaisen patalappumallisen myssyn, joka valmistui vasta autossa matkalla Keski-Suomeen, ja kun luulin kameran jääneen kotiin, ei siitä tullut otettua edes kuvaa. Tähän kaulahuiviin kului lankaa 70 g ja myssyyn arviolta 80 g, punnitsin pipon ennen lähtöämme ja arvioin sitten kerän perusteella loppukulutuksen.

1173550.jpg
Ja tämä on edelleen Bainbridge Scarf, tällä kertaa isoveikasta neulottuna. Tämä on ollut jo monta päivää valmiina odottamassa postiin laittoa, mutta kyllä sitä voikin olla niin saamaton... Mutta Piri, lupaan, että tällä viikolla tämä lähtee sinun suuntaasi, tavalla tai toisella! Lankaa tähän kului 82 g.

1173552.jpg

Olen näköjään keksinyt kuvata joka jutun vähän eri taustalla... =) Tässä siis apen pipo, jota olen jo aiemmin esitellytkin, sekä sen kaveriksi neulomani Bainbridge Scarf. Langat ovat molemmissa samat, eli vihreä on Hjerte Socka 4:sta ja ruskea Fortissiman Sockaa. Lankaa tähän huiviin kului vallan 50 g.

1173554.jpg

Ja vaihteeksi sitten pipoa. Tätä neuloin viime viikonlopun matkalla ja mökillä, ja vaikka kuvassa langat ovat vielä päättelemättä, kerkesin ne päättelemään hetikohta kuvan oton jälkeen. Tälle pipolle olisi tarkoitus neuloa kaveriksi vielä yksi Bainbridge, jos en saa äkillistä allergiakohtausta mallia kohtaan. Tässä pannulappupipossa käytin netistä löytämään valempalmikkomallia, jossa käytetään vain oikeita ja nurjia silmukoita. Tuo malli lienee parhaimmillaan yksivärisessä langassa, ei tuo nyt minusta kyllä palmikkoa muistuta. Lankana ruskeakirjava isoveikka, jota kului 66 g. Tätä mieluilen vähän itselleni, joskin en tiedä, missä tätä pitäisin, kun ei ole ruskeaa takkia.

1173557.jpg

Ja aivan yllättäne vuoden viimeinen tekele on -pipo! Vuosikertaisoveikkaa jälleen kerran, käyttäjää ei ole tiedossa, mutta ehkä tämä päätyy vuoden 2008 joululahjaksi, joksikin muuksi lahjaksi tai arvontavoitoksi. Lankaa siihen sain kulumaan 52 g.

Siinäpä olivat vuoden viimeiset käsityöt kuvineen,ja seuraavaksi pohtimaan, kuinka hyvin sain pidettyä käsityöaiheiset uudenvuodenlupaukseni, joita olikin aika liuta...

Tuli luvattua:
- neulon edes yhdet sukat ja lapaset... No, yhdet lapaset tuli neulottua, mutta sukkia on valmiina vasta toinen. Huokaus.
- neulon jotakin, missä on palmikoita... Ei tullut neulottua. Huokaus.
- neulon molemmille lapsilleni jotain muutakin kuin tossuja, pipoja ja kaulaliinoja... Kuopukselle tuli neulottua bolero, hellemekko ja lyhythihainen pusero, mutta Esikoiselle ei kyllä valmistunut yhtään vaatekappaletta. Huokaus.
- neulon itselleni ainakin yhden vaatekappaleen (huiveja ei lasketa vaatteiksi!) ... Tämä lupaus tuli pidettyä itse asiassa aika moneenkin kertaan.
- osallistun lankahamstereihin, jos sellainen taas toteutetaan... Osallistuin ja roikuin aika pitkään pudotuspelissäkin mukana.
- osallistun ainakin yhteen vaihtoon... Laukkuvaihdosta itseni sitten löysin, samoin kuin salaisesta maskottivaihdosta, eli lupaus tuli pidettyä.
- opettelen neulahuovutusta. No en opetellut. Huokaus.
- opettelen haarukkavirkkauksen. Enkä sitten jaksanut tätäkään opetella. Huokaus.
- neulon tai virkkaan jotakin johonkin hyväntekeväisyyskeräykseen ... Koukkuniemeen lähti kolme tuoretta virkattua ja kolme vanhempaa huivia, ponchoa ja keeppiä harteita lämmittämään. Lisäksi osallistuin tilkkujen yöhön, jota ennen ja jonka jälkeen on tullut neulottua vaakatilkku poikineen.
- ompelen jotakin ... tämäkin lupaus tuli pidettyä ja varsin tehokkaastikin.

Kohtuullisen hyvin sain lupauksiani pidettyä, ja aika tylsäähän se olisi, jos olisin kaiken lupaamani tehnyt - eihän tässä jäisi tulevalle vuodelle mitään parannettavaa! =)

***
Ja sitten vuoden langankulutukseen:

Lopputulema, kun nämä viimeisetkin tuonne lisäsin, oli tämä: 21 kg 716 g. Lankakeriksi muunnettuna tuo olisi 50 g kerinä yhteensä 434 kerää + pikku rapiat päälle, 100 g kerinä 217 + nuo rapiat. Laskipa miten tahansa, on lankaa kulunut käsittämätön määrä. Paha kyllä pelkään, että melkein kaikki on tullut takaisinkin. Asiaa ei kuitenkaan saa tarkistettua muuten kuin suorittamalla uuden lankainventaarion, ja siihen ei juuri nyt riitä paukkuja, ei sitten millään. Katsotaan, josko jossain vaiheessa.

Valmiiden töiden määrää en enää tänään jaksa lähteä laskemaan, jospa huomenna olisi siihen inspiraatiota enemmän. Juuri nyt haluan oikeastaan vain mennä sohvalle istuskelemaan, odottamaan vuoden vaihtumista ja neulomaan tai virkkaamaan jotain pientä kivaa... =)

Joten onnellista vuoden vaihtumista, kaikille teille. Huomenna taas uudet kujeet, uuden vuoden kunniaksi!