Eilen illalla, kun istuin autossa ja odottelin Kuopusta partiosta, juolahti mieleeni, että voisin neuloa siinä istuessani ja äänikirjaa kuunnellessani. Kurotin kättäni auton takapenkille ja kohti uskollista olkalaukkuani, mutta järkytykseni oli valtaisa, kun tajusin, ettei kassissa ollutkaan käsityöpussiani. Herranen aika! Mitä sille oli tapahtunut? Aivoni ehtivät kehitellä vähintäänkin 10 kauhuskenaariota ohikiitävän sekunnin aikana, kunnes jostain takaraivosta putkahti esiin muistikuva: olin etsinyt laukustani jotain työpaikalla, ja tyrkännyt käsityöpussin pois tieltä työpisteeni hyllykön alimmalle hyllylle. Ja sinne se siis oli jäänytkin, kun kotiinlähtö tapahtui normaalin äkäisesti vilkaistuani kelloa ja tajuttuani, että olisi jo pitänyt lähteä... Onneksi katastrofi ei kuitenkaan saavuttanut kovin valtaisia mittasuhteita, sillä Kuopus ilmaantui huomattavan nopeasti paikalle, eikä neulomiseen siis olisi juuri aikaa ollutkaan.

Uusin hupukasneule tosiaankin vietti sitten yönsä työpaikan hyllyssä, ja minulle tuotti päänvaivaa keksiä illalla jotain muuta neulottavaa. Mikään lanka ei suoranaisesti ilmoittanut haluavansa puikoille, joten vapaaehtoiseksi oli sitten lopulta määrättävä turkoosi pätkävärjätty Nalle, josta aloin neuloa ... -pipoa! Ai miten mä nyt yhtäkkiä keksin, että piponkin voisi neuloa???? Mieleen juolahti yksi ajatus, siis idea, ja sitähän piti sitten ryhtyä toteuttamaan. Piposta olisi tarkoitus tulla lapsikäyttäjän kokoinen, päänympärys  luokkaa jotain 52 cm. Ja juu, arpajaislaatikkoon on menossa, kunhan tuosta valmistuu.

Tänään pitäisi kuitenkin jatkaa tuota hupukastakin, että saisi sen alta pois. Samoin tuo lapsen pipo olisi saatava alta pois, sillä pitäisi varmaan a)tehdä päätös siitä, minkä huivin muotoon nuo Teddyt vielä ennen veljeni häitä muuttuvat ja b) ryhtyä muovaamaan lankaa haluttuun muotoon. Jonkinlainen laajennettu versio Vilman Lohikäärmehuivista on tällä hetkellä vahvin vaihtoehto, mutta pari muutakin mallia vielä taistelee paikastaan jossain aivojeni lokerossa.

****

Tuo poliittinen pohdinta tuntui kirvoittavan paljon kommentteja. Kiitos kaikille mielipiteistä, siinä tuli monta painokasta ja perusteltua ajatusta. Minut tämä äänestyksen pohtiminen sai miettimään, että mahdanko oikeastaan itsekään enää tietää poliittista kantaani, vai onko se vain jokin outo hybridi, johon vaikuttavat niin menneet kuin olevatkin olosuhteet. Kovin johdonmukaista poliittinen ajatteluni ei ainakaan ole, se tuli selväksi... =)