Pidin kuin pidinkin kiinni päätöksestäni saada Kuopuksen kauluri valmiiksi viikonloppuna. Tässä se on:

1361107.jpg

Lankana Citymarketin kamppislanka Nina, 50 % villaa, 50 % keinokuitua. Lankaa kului tähän 3,5 mm:n addeilla neulottuun kaulanlämmittimeen tasan 50 g eli puolet kerästä. Kovin on riittoisaa lankaa. Alkuvaiheessa silmukoita oli 96 ja neulemallina 2o, 2n. Kaulaosan tultua riittävän pitkäksi lisäilin nurjalla jokaiseen väliin yhden silmukan kiertäen neulottuna. Näitä lisäyksiä tein niin, että lopussa neulemalli oli 2o, 5n. Viimeiset seitsemän kerrosta neuloin ainaoikeaa tai pyörönä siis joka toisen kerroksen oikeaa, joka toisen nurjaa. Neiti tykkäsi, ja koko oli juuri sopiva.

Tilkkusaldonikin kaunistui: viisi uutta tilkkua on taas nähnyt päivänvalon:
1361109.jpg

Näissä tilkuissa neuloin loppuun yhden vanhan kerän pinkkiä, kirkkaansinisen, petroolisinisen ja vihreän. Jättiraitaa on vielä pieni nyssäkkä jäljellä, siitä ja harmaasta saisi ehkä vielä yhden kokonaisen tilkun, jos hyvin käy. Oranssia ja vaaleansinistä samoin kuin punaista riittää... Näiden tilkkujen yhteispaino oli 124 g.
Nyt on siis 15 tilkkua kasassa, pitänee pikkuhiljaa pistää nämä tähän mennessä neulotut postiinkin, että Ixu pääsee niitä "jälkikäsittelemään" ja sommittelemaan.

Taidan pitää ihan pienen tauon tilkkujen neulomisessa nyt ja virkkailla harmaan huivini valmiiksi. Neulepuolella tuo boleronalku toki vaatisi vähän huomiota, ja oikeastaan voisi neuloa tuon kaulurin kaveriksi neidille piponkin. On taas sellainen olo, ettei oikeastaan mitään isompaa tee oikein mieli aloitella, mistä lie johtuukin. Inspiraatiolähteitä olisi vaikka ja kuinka, suunnitelmia on hautunut takaraivossa kuukausikaupalla, mutta mitä lie tämä kyvyttömyys aloittaa? Jokin aivan uusi neulesyndrooma? Vai onkohan tämä vain startiitin mutatoitunut versio?