Kamppailussa luonto vastaan Keskiäkäinen on tulitauko tai välirauha. Uusia hiiri-invaasioita ei ole havaittu ja isäntäkin kävi eilen hankkimassa jotain myrkkyjuttuja, joten ehkä taistelut tältä erää on saatu taukoamaan. Olen käynyt joka aamu kurkkaamassa lankahuoneeni nurkassa edelleen nököttävää loukkua, mutta se pysyy koskemattomana. Ehkä tänään jo uskaltaisi siirtää tavaroita takaisin huoneeseen???

Isäntä lähti (toivon mukaan) syksyn viimeiselle työmatkalleen. On se niin hauskaa, että hän osaa aina ajoittaa työmatkansa alkuviikkoon, jolloin lasten harrastustoiminta on aktiivisimmillaan. Tänään on onneksi vain Kuopuksella partio, joten pääsen töistäkin lähtemään hyvissä ajoin, ja neidin ollessa partiossa minä käyn viemässä läjän kirjoja kirjastoon ja samalla todennäköisesti äänestämässä.

Äänestämisestä puheen ollen... minulla on ihan kummallinen asennevamma sen suhteen. Olen äänestänyt jokaikisissä vaaleissa siitä alkaen, kun täytin 18 ja sain äänioikeuden. Ja siitä asti minulla on ollut sellainen asenne, etten voi tiettyjä puolueita äänestää, en vaikka olisi kuinka tuttu ja hyväksi havaittu ihminen sen puolueen listoilla. Ymmärrettävistä syistä en nyt käy tähän listaamaan niitä puolueita, joita en suostu äänestämään, mutta oudoksuttaa itseänikin. Ehkä minulla vain on syvään piintynyt käsitys ns. puoluekurista ja siitä, että tiettyyn porukkaan liityttyään ihminen luopuu ainakin osittain itsemääräämisoikeudestaan. Sinänsä ihan typerää, kai nyt jokainen aikuinen ihminen ajattelee omilla aivoillaan myös politiikassa - vai ajatteleeko? Ja toisaalta; jos se tuttu ihminen on päättänyt politikoida sellaisen puolueen riveissä, jonka perusajatuksia en itse hyväksy tai ainakaan varauksetta kannata, niin enkö minä äänestämällä tuttuani tue sellaista puoluetta, jonka ideologiaa en jaa? Mutta sittenkin; kuinka paljon merkitystä minun yhdellä äänelläni on? Yliarvostanko vain omaa äänioikeuttani? Niinpä niin, ihan ongelmatonta tämä ei ole.

Juuri nytkin ongelmoin tämän asian kanssa. Omassa asuinkunnassani on kaksikin puolituttua ihmistä, joita voisin äänestää, mutta he sattuvat olemaan väärien puolueiden ehdokkaina. Ja sitten taas se puolue, jota mieluiten noin niinkuin periaatteessa äänestäisin... heidän joukostaan en minua miellyttävää ehdokasta löydä. No, tämä pulma on ratkaistava tähän iltaan mennessä, jos aion käydä äänestämässä ennakkoon. Tai sitten suurentelen ongelmaa vielä varsinaiseen äänestyspäivään asti... =)

****

Eilen tuli valmiiksi toinenkin hupukas. Olen nyt päättänyt, että cowl on suomeksi 'hupukas'. Jos joku vastustaa moisen uudissanan käyttöä, älähtäköön tai ehdottakoon parempaa. Niin, tämä toinen hupukas on siis myös alpakkaa, sitä Novitan vuosikertatavaraa sekä Lehtimetsä-huivin jämiä, Araucanian Atacama Alpakkaa. Ensimmäisen valmistuneen hupukkaan strategiset mitat ovat: pituus n. 25 cm (olisi saanut olla pikkuisen pidempi), ympärysmitta n. 60 cm, painoa 74 g. Toinen hupukas jäi vielä kuivumaan huuhteluainekylvyn jäljiltä, mutta veikkaisin, että sen pituus on n. 35-40 cm (sopiva), ympärysmitta n. 55 cm ja painoa 88 g. Seuraava hupukas lähti jo puikoille, tällä kertaa varsin proosallisesti ihan seiskaveikkaa, parin vuoden takaista Jättiraitaa, sitä sellaista, missä on petroolia, lilaa, oranssia ja punaista. Mallina on Ravelryn kautta löytynyt New New Shale Cowl (ravelrylinkki). Hiukan suorituskerrointa malliin, kun lanka on noinkin arkista. Ja jos tästä tulee hyvä, niin taidanpa viimeinkin tietää, mitä aikoinaan Ilulta hankitusta Sturm und Drang -sukkalangasta tulee...

Sorruin myös lankaostoksiin eilen illalla, kun vetelehdin aikaa kuluttamassa Lohjan Citymarketissa neidin ollessa kerhossa. Koriin livahti neljä kerää punaista Teddyä. Juuh, punainen ei ole värini eikä Teddy lankani, noin yleensä, mutta puolentoista viikon päästä on veljeni häät, ja minulla on hääasuksi varattuna aivan upea puku (äidiltä lainattu). Se on uniikki, keskiaikaiseen tyyliin ommeltu pellavainen mekko, Heebenin tuotantoa, ja se on musta, tosin siinä on varsin näyttävät punaiset ja turkoosit värikiilat helmuksissa. No, tuumailin, että jonkinlainen huivi/shaali/poncho/viittaviritys olisi paikallaan, häät ovat kuitenkin marraskuun alussa ja sen verran pohjoisempana, että hartialämmike olisi paikallaan. Sieluni silmillä näen kenties jonkinlaisen laajennetun version Lohikäärmehuivista (ravelrylinkki)... ? Lankaa on sen verran, että siitä saa kunnollisen kokoisen huivin, joten mitään vaatimatonta versiota en aio tehdä. Aikaa on kuitenkin sen verran rajoitetusti, että mallin olisi syytä löytyä pikapuoliin. Hyviä ehdotuksia, kenties, anyone?