eikä Keskiäkäinen näköjään ehdi enää edes mukavia blogiin juttelemaan. Ja sitten kun ehtii, niin kaikki jutut ovat jo ihan vanhoja, olleita ja menneitä, mitäpä niistä enää turisemaan...

Sen verran pitänee kertoa pääsiäisen vietosta, että se hurahti aluspäivineen lätkän merkeissä pojan joukkueen turnausreissulla. Matkaan mahtui runsaasti bussissa istumista 32 testosteronihöyryissä rypevän 12-13 -vuotiaan kanssa, erittäin runsaasti ruokaa, loskaa ja säätä jos jonkinlaista sekä yli tusina lätkämatsia neljään päivään. Yhden pipontekeleen kerkesin neuloa puoliväliin, siinä käsityöt sillä reissulla.

Reissun aikana äitini täytti vuosia (ei pyöreitä, ihan vielä). Lahjasta en ollut huolissani, sillä yleensä äiti osaa kyllä sanoa suoraan mitä haluaa, ja tulihan se toive sitten sieltä: sellainen pyöreä virkattu liivi pitäisi saada, mustana. Ohjekin oli löytynyt jonkin aikakauslehden sivuilta, mutta pyörylää katsellessani tuumasin, että taitaa olla sama malli Novitankin kevään lehdessä. Ja kyllähän minulla muitakin ohjeita olisi ollut tyrkyllä.

Ja kyllä Keskiäkäinen sentään sen verran on edelleen ja vielä äidin tyttö, että onhan äidin saatava mitä haluaa... Pari päivää on nyt sitten mennyt koukutellessa synttärilahjaa 69-vuotiaalle tyttöselle...  Toiveväri oli musta, ja onneksi varastojeni kätköistä löytyi juuri sopivaa lankaa (siis minusta sopivaa), ettei tarvinnut edes lankakaupoille lähteä. Nyt on pyörylä jo edennyt hihanteidenkin ohi, mutta koukuttelua taitaa riittää vielä pariksi päiväksi. Musta väri päätyy kuitenkin kohta inhokkivärieni listalle muuten kuin valmisvaatteissa - sen verran masentavaa on yrittää koukulle silmukan kohtaa hakea heti kun vähänkin hämärtää.

Lankahamsterikuukausi sai osaltani varsin köykäisen lopun: viimeistä pipoa en edes ehtinyt ilmoitella, sillä ei ollut tietokonetta matkassa mukana, ja mobiilisti en viitsinyt edes yrittää lankahamsteriblogia päivittää. Lopputulema taisi olla jotain riipunraapun päälle 1300 g, mutta mitäpä siitä. Onhan tässä jo tänä vuonna lankaa saatu kulumaan, eikä yhtään lisää ole tullut moneen viikkoon... köhköh.