Jep, vanhuus ei tule yksin. Eilistä postausta tehdessäni en edes muistanut, että johan minä yhden käsityön sain valmiiksi tänä vuonna; nimittäin isännälle uudet tossut. Mallin kehittelin siinä neuloessa, tällä kertaa en halunnut yhtään ommella saumoja, joten kokeilutouhuksihan se meni. Isännän mielestä ovat ihan vallan hyvät, mutta hänhän onkin vähään tyytyvä mies - otti minutkin vaimokseen...

Kukaan ei ole pyyhkinyt pakastimen kanttakaan vähään aikaan... Lankana Novitan Huopanen, joka mielestäni ei oikein sovellu muuhun kuin näihin kovaa kulutuskestoa vaativiin juttuihin; kuva valehtelee sen verran, ettei siinä näy, että kantapäät ovat oliivinvihreät ja muu tossu on siis suklaanruskea. Jouduin huovuttamaan nämä pariin kertaan, että sain sopiviksi, ja isäntä itse niitä kosteina muotoili jaloissaan. Muuten ovat minustakin ihan jees, mutta turhan matalaksi jäi tuo takaosa, olisi siis saanut olla jokunen silmukka enemmän. Langankulutus 170 g, puikot 6 mm (kai).

Taas on useampi käsityökin kesken, aloitin mukana kulkevaksi käsityöksi taas yhden huivin, itse koolatusta Nallesta, ja sitten kotineuleena on tuo kiehtova peittoneule, johon eilen kävin paikallisesta Prismasta hamstraamassa seitsemän kerää Puroa. Postissa on tulossa reilut kaksi kerää ja minulla oli reilu kerä omasta takaa, joten todennnäköisesti vielä jokunen kerä tarvitaan. Alkuperäinen malli oli tehty Noro Kureyonista ja siihen oli mennyt 14 kerää, jolloin läpimitta oli n. 115 cm - saman verran oletan omaanikin menevän, ellei enemmänkin. Riippuu ihan siitä, kuinka pitkälle tuota jaksan jatkaa.

Tässä välissä sain kuitenkin tehtyä pipo & kauluri -setin lahjaksi yhdelle joukkueen äidille, joka on viime aikoina ystävällisesti kuskannut Esikoistamme lähinnä erilaisista pippaloista ihan kotipihaan asti. Bensarahoja en hänelle oikein kehtaa tarjota (tai voisin toki, mutta se on vähän tylsää), ja koska tiedän hänet ulkoilevaksi immeiseksi, päätin neuloa talvisen pipon ja kaulurin lämmittämään.

Pipomalliin sovelsin Baby Cables - palmikkoa, mutta jätin palmikoiden väliin runsaasti silmukoita. Puikot 7 mm ja lanka on vyötteettömänä pussilankana hankittua Kaarnaa. Tekaisin vielä päälaelle muhkea tupsun, Lumipallopipoksi kun tämän ristinkin. Lankaa kului tupsuineen 106 g.

Pipon kaveriksi neuloin helppoakin helpomman Wham Bam Thank You Lamb -kaulurin (Ravelry-linkki). Tämä oli varsinaista Instant-tyydytystä, kauluri valmistui parissa tunnissa ja on niin mukavan näköinen ja oloinen kaulassa, että taidan näitä tekaista muutaman ihan omaksi iloksenikin. Lanka edelleen Kaarnaa ja sitä kului 82 g.

Ja näin on siis uusi käsityövuosi korkattu, vajaassa viikossa lankaa on jo kulutettu 358 g. Eipä hassumpaa, vaikka itse sen sanonkin. Esikoinenkin esitti jo vaatimuksen uudesta piposta (vaikka kovasti ennen joulua toivoi ostopipoa), mutta värimaailmasta käydään vielä hienoista keskustelua, joten sen kimppuun en vielä pääse. Tyydyn siis tikuttelemaan peittoa ja koukuttelemaan huivia - ne sopivat mainiosti mäkihyppykisan kumppaneiksi!