Isoveli ja vaimonsa pääsivät kuin pääsivätkin kommellusten kautta kotimaahan. Blue Onen jatkolento jäi kokematta, sillä kone ei koskaan noussut maasta, ja korvaava lento toi matkalaiset Suomeen vasta yömyöhään. Aikaerorasitus ja myöhäinen tulo aiheuttivat sen, että vierailulle mentiin vasta myöhemmin iltapäivällä. Mukana oli tämä, josta sain aamupäivällä otettua parempia kuvia:

Minä vähän luulen, että tämä on upein koskaan ikinä tekemäni huivi. Siksi onkin sopivaa, että se on lahja yhdelle upeimmista ihmisistä, jonka tunnen.Ja käly olikin otettu, hän kietoutui huiviin välittömästi sen saatuaan ja oleili siinä koko vierailumme ajan.

Edit 260109: unohdin eilen laittaa huivin mittoja. Tässä niitä: Leveys huivin yläreunassa pahemmin venyttämättä 2 metriä, korkeus samoin venyttämättä 90 cm. Tätä huivia en pingotellut oikeastaan ollenkaan, kostutin vain ja levittelin lattialle muotoonsa, päälle pari kylpypyyhettä painoksi.

Yksi jos toinenkin kyseli ohjeen alkuperää - ohjehan löytyy netistä täältä:

http://www.knitting-and.com/knitting/patterns/shawls-shrugs/feather-and-fan-comfort-shawl.htm

(en näköjään saa jostain syystä lisättyä tänne linkkiä, joten kopioikaa osoite tuosta ja lykätkää osoitekenttään) Ohje on englanninkielinen ja vaikka englanniksi neulominen ei olisikaan tuttua, tämä ohje on hyvin helppo, uskokaa pois. Ei kannata säikähtää pitkää ja perusteellista tekstiä, jos haluaa mallia kokeilla.

Eilen aloittamani lahja isoveljelle ei sen sijaan ollut ihan niin onnekas projekti kuin luulin. Itse pipo - sillä pipostahan tosiaankin oli kyse - tuli valmiiksi nopeasti, mutta se loppu ei sitten ollutkaan ihan kakunpala tai kuppi teetä. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Saanko esitellä: aurinkokuntapipo!

 

Keskellä aurinko ja suoraan sen yläpuolella Merkurius, oikealla ylhäällä näkyy Jupiter, keskellä sininen Maa, alhaalla vasemmalla Mars ja ylhäällä vasemmalla Venus.

Ylhäällä vasemmalla Maa, alhaalla vasemmalla Neptunus, oikealla keskellä Jupiter. Helmien muodostama rivi on tietenkin asteroidivyöhyke.

Punainen planeetta eli Mars (veljeni aikaisempi tutkimuskohde), sininen Maa eli Tellus sekä Saturnus renkaineen.

Ja tässä kuvassa ylhäällä vasemmalta oikealle Merkurius, Venus ja Mars ja alhaalla oikealla Uranus renkaineen. Plutohan ei enää nykymäärittelyn mukaan ole planeetta, joten se ei päässyt pipoonkaan.

Lankoina oranssi ja tummansininen Janne sekä vihreä Superwash Sport, planeettojen radat on "kirjailtu" reumalangalla. Pipo painaa 72 g ilman nappeja. Napit on kaiveltu omista varastoistani ja pyritty sovittamaan edes hiukan värin ja koon mukaan varsinaisten planeettojen mukaan. Asteroidivyöhykkeen helmet olen saanut toissavuotiselta SNYltäni eli SecretWoolin Katjalta (kiitos, kiitos!). Aurinkoa kirjailin vielä hehkeämmäksi parilla erilaisella keltaisella langalla, molemmat taisivat kuitenkin olla Maijaa.

Ja jep, Raijis, se torkkupeitto saa nyt kumminkin odotella vielä vähän aikaa... Silmänisku

Epäonnekas pipo oli siksi, että kun aloin siihen kirjailla ja kiinnittää noita planeettoja, meni kaikki hyvin asteroidivyöhykkeeseen asti. Sitten piti välillä tehdä ruokaa ja muita hommia, ja kun kiireissäni sitten yritin tehdä nuo loput planeetat, onnistuin kiristämään planeettojen radat niin tiukiksi, ettei pipo enää mahtunut päähän... Siinä ei auttanut itku eikä hammastenkaan kiristely, sakset piti ottaa esiin ja purkaa Saturnus, Uranus ja Neptunus pois... Pipoa en siis ehtinyt veljelleni luovuttaa, sillä aika loppui kesken, kun piti lähteä kyläilemään. Kotiin palattuamme viimeistelin pipon ja pidin visusti huolta siitä, etteivät planeettojen radat enää kiristelisi...Nolostunut

Että tämmöistä tänne. Saattaapi taas hetken aikaa pysyä mielessä tuo planeettojen järjestys aurinkokunnassamme minullakin, tuli se niin monta kertaa netistä kaiveltua ja muisteltua. Ei pöllömpi oppimisrojekti!