Operaatio Pretty in Pink käynnistyi lauantaina, ja päättyi toistaiseksi eilen illalla, kun pinkki alabama (melkein) loppui. Menee varmasti muutama päivä, ennen kuin haluan nähdä MITÄÄN vaaleanpunaiseen vivahtavaakaan... =)

Operaatio Pretty in Pinkin kohteena olivat siis tiskirätit, sillä mitäpä muuta oikeastaan voisi neuloa kertaalleen puretusta puuvillalangasta, kun ei ole inspiraatiota eikä valmista suunnitelmaa mihinkään isompaan työhön - ja lankaakin on vain reilut 150 g... Kaikkiin tiskirätteihin neulemallit kaivelin esiin Barbara Walkerin "Treasuryista", joten mallinimet ovat tiedossani vain englanniksi.

603297.jpg

Tämän tiskirätin neulemalli on nimeltään "Seeded Rib Check". Malli muodostuu helposti vain oikeita ja nurjia silmukoita sopivasti yhdistelemällä ja vaihtamalla mallikerran paikkaa joka seitsemännellä kerroksella. Tämä neulos on samannäköistä molemmilta puoliltaan.

603314.jpg

Tämän tiskirätin mallineuleen nimi on "Shadow Rib" eli vapaasti suomennettuna Varjoresori... Tämä mallineule on eri näköinen oikealla ja nurjalla puolella, ylhäällä olevassa kuvassa on ns. oikea puoli ja alla ns. nurja puoli. Mallineulekirjassa neule oli kuvattu vain ns. nurjalta puolelta.

603299.jpg

Enpä tiedä, kumpi puoli on nätimpi - ja tiskirätissä oikeastaan ihan yks hailee...

603307.jpg

Tämä mallineule on nimeltään "Slip-stitch Weave", ja malli muodostuu siis neulomatta nostetuista silmukoista. Tasaisella käsialalla tehtynä tähän tulisi varmaankin miellyttävän kudotun oloinen ja kangasmainen pinta, mutta meikäläisen *vähän sinne päin* -käsialalla neulos on hiukan pitsisempi. Tämänkin neuleen toinen puoli on eri näköinen:

603312.jpg

Muistuttaa hieman ainaoikeaa, eikä siis hullumpi neulepinta se ole tämäkään.

603320.jpg

Tätä mallineuletta olen jo pitkään halunnut kokeilla, ja vaikka se ei ehkä ole paras mahdollinen valinta tiskirättiin, tulipahan testattua ja todettua, että tästä saisi ainakin tosi upean kaulahuivin, ja kertaalleen tehtynä olisi varmasti kaunis esim. puseron helmakuviona. Malli on nimeltään "Bear Track" eli Karhun Jäljet.

603296.jpg

Pinkki alabama alkoi olla jo viimeisillään, mutta halusin käyttää sen mahdollisimman tarkkaan pois, ja kaivoin sen kaveriksi sitten sinistä puuvillalankaa, jonka nimestä minulla ei ole aavistustakaan. Tätä lankaa oli yksi kohtuullisen kokoinen nyssäkkä, ja sain sen neulottua kokonaan tuohon tiskirättiin, jäljelle jäi vain reilun metrin mittainen pätkä, kun halusin vaihtaa värin mallineulekerran vaihtuessa. Tämän tiskirätin mallineuleena on "Roman Rib Stitch". Tämäkin on helppo, oikean ja nurjan silmukan vaihteluilla pelaava malli.

Näihin viiteen tiskirättiin meni lankaa yhteensä 168 g, josta siis liki 150 g tuota pinkkiä alabamaa. Tulipahan nyt sitten ainakin tehtyä riittävästi pinkkiä tämän projektin puitteisiin:

335529.jpg

Vihreä kausi, täältä tullaan! Vai keltaistako sen nyt pitäisi olla???