En jaksa kehitellä yhtään pikkunäppärää otsikkoa enää, joten pysytään tiukasti asiassa. Viikonloppuna sain aikaiseksi viimeistellä uusimman huivini, josta en vielä oikein tiedä, jääkö se kotiin vai lähteekö muille maille vierahille. Katsotaan nyt, kuinka tulemme toimeen keskenämme.

Tässäpä se on. Nimeä - ainakaan soveliasta - en ole vielä keksinyt, joten onpahan nyt toistaiseksi vain huivi.

Tässä vielä vähän lähikuvaa. Ja sitten tekniset tiedot:

Malli: omasta päästä, pohjana Nina-huivin mallikerta, reunukset omasta päästä, joskin vinkkiä on otettu eri virkkauslehtien liinamalleista.

langat: Novitan Woolia ja Muori Menninkäiseltä hankittua ohuenohutta kampavillaa yhdessä, yhteensä 250 g

Koukku: 4,5 mm

Mitat: korkeus n. 85-90 cm, leveys huivin yläreunassa n. 2 metriä

Petroolinväristä Woolia hamstrasin aikanaan seitsemän kerää, ja niistä meni tähän huiviin neljä kokonaista ja yksi puoliksi. Vielä on siis kaksi ja puoli kerää vailla tarkoitusta, mutta mietin nyt ensin, jääkö tämä huivi kotiin. Jos se jää omaan käyttöön, saatan neuloa tai virkata sille kaveriksi pipon, katsotaan nyt.

Moni on kysellyt, onko Nina-huiviini olemassa ohjetta. Eipä ole, olen sen itse kehitellyt ja toistaiseksi se on olemassa vain kulmakarvojeni takana, mutta mielessä on toki ollut sen kirjoittaminen ylöskin. Viitseliäisyydestähän se vain olisi kiinni...

Jatkoin huivin jälkeen kodin tarve-esineiden tekoa, ja valmiiksi tuli eilen illalla blinikestien (röyh!) jälkitunnelmissa ja kuorosotaa katsellessa/kuunnellessa kaksikin pölyhanskaa ja yksi pölyhuiska. Kaivelin hapsulankalaatikkoni läpi ja siirsin erilliseen koriin kaikki vajaat kerät, heitin koriin muitakin jämälankakeriä kaveriksi ja otin sieltä aina mitenkuten tarkoitukseen sopivat langat yhdessä puikoille.

Ensin valmistui kaksi pölyhanskaa:

 

Vasemmanpuoleisessa on hapsulankaan (jonka epäilen olevan jotain vuosikertaa Tango Fania) yhdistetty Nina-lankakerän loppua. Resori on neulottu kaksinkertaisella Ninalla ja hapsulangan kanssa on yhdessä Nina yksinkertaisena. Oikeanpuolimmainen hanska on neulottu Isoveljen jämäkeristä sekä joskus sikahalvalla ostetusta Tango Fanista (tämä on sitä ohuehkoa ja vauvanhiuksenhöytyistä laatua). Tässä hanskassa olisi oikeastaan voinut käyttää toisena säikeenä vielä vanhempaa Tangoa toisena säikeenä tai tätä Tangoa kaksinkertaisena, mutta eiköhän tuokin pölyhanskana menettele. Näihin kului lankoja yhteensä 76 g.

Ja tässä uusin pölyhuiska työn touhussa. Punainen pörrötys on pujotettu Sini-lattiamopin varteen, ja vaikka kyseessä on lyhytvartinen, lasten käytössä ollut moppi, hyvin sillä yltää pölyttelemään kattolamppuamme. Tämä hapsulanka, joka lienee tuomisia jenkkilästä, on todella pitkäkarvaista, ja yhdistettynä mustaan Floricaan pölyhuiskasta tuli kerrassaan tuhti tapaus. Lankaa tähän kului 34 g.

Viikonlopun langankulutus oli siis yhteensä 250 g + 110 g, toisin sanoen 360 g kulutusta lisää lankahamsteritilille. Laskeskelin pikaisesti, että kahdeksan päivän jälkeen kulutusta on kertynyt 1 342 g, eli olen hyvinkin tavoitelukemissa.

Tällä hetkellä on kesken vain yksi pölyhanska, illalla lienee vuorossa pari pölyhuiskaa lisää ja sitten alkaa näiden tekeminen taas riittää. NUPS-pipojakin olisi vielä muutama tehtävänä, ainakin lankaa niihin riittäisi. Mielessä on tosin pyörinyt, että olisi hauska ottaa puikoille pusero tyttärelle, langatkin kun olisi valmiiksi mietitty. Mutta antaas kattoo nyt, mihin aika ja voimat riittävät.

Olen nyt virallisesti terve, joskin varasin jo huomisaamuksi uuden ajan työterveyslekurilta, sillä vasen poskionteloni on edelleen kipeä ja arka, ja päänsärkykin vaivaa edelleen. Tänään on antibioottikuurin viimeinen päivä, ja kaiken järjen mukaan olisi olossa jo pitänyt kohennusta tapahtua. Joka tapauksessa enää ei ole aikaa istua sohvalla neulomassa tai virkkaamassa, joten kulutus vähentynee taas hieman järjellisempiin mittoihin... Päättämätön