Tai siis oikeastaan kolmin kotona. Mies lähti työmatkalle ja palajaa perjantai-iltana. Minä olen lasten kanssa kolmestaan. Tänään ei siis ole tiedossa joko a) käsityöaikaa tai jos sitä on, ei ole b) aikaista nukkumaanmenoa. Nämä kun ovat toisensa poissulkevia juttuja... =)

Eilen illallakin nukkumaanmeno venyi ja vanui, kun halusin saada Kuopuksen uuden pipon valmiiksi ja päähänpistettäväksi jo tänään. Onnistuihan se, kun riittävän myöhään valvoi, ja tänä aamuna neiti lähti siis kouluun uuden piponsa keralla. Hiukan oli hankalaa neulominen, kun piti samalla lukea Kuopukselle tekstejä Tintti-elokuvasta, ja pari virhettä sinne sitten tietysti ehti livahtaakin, kun ei voinut olla kovin tarkkana. No, virkkuukoukun avulla ongelmat korjaantuivat sukkelasti.

Lankaa tuohon päähineeseen kului farkunsinistä Ninaa peräti 36 g. Ei siis pahemmin näkynyt tuo langankulutus missään. Yhdestä Nina-kerästä olen nyt siis neulonut Kuopukselle kaulurin ja pipon, ja vielä oli vaa'an mukaan lankaa 6 g jäljellä. Kun kauluriin meni 50 ja pipoon 36, lankaa pitäisi toki olla jäljellä 14 g, kun 100 g kerästä piti olla kysymys (?). Olkoon, riittoisaahan tuo lanka tuntuu olevan. Vielä taitaa olla neljä kerää jäljellä, mitähän sitä sitten niistä? Kuviakin piposta ja kauluristakin jo on, mutta vasta kamerassa - illalla sitten lataan jos jaksan ja ehdin.

Toisaalta Nina-kulutus jatkuu, sillä muun käsityön puutteessa koukuttelin tänään palaverissa harmaasta Ninasta tekeillä olevaa virkattua kolmiohuivia. Jostain syystä tuo työ ei ole pahemmin minua huudellut, se on vähän pakkopullanomaista virkkaamista, mistä sitten johtuukin. Tänään kuitenkin etenin jo aloittamaan toista kerää, ja kun se loppuu, pitää huivinkin olla valmis, lankaa ei ole enempää. Toinen pakkopulladuuni on se pahuksen Novita-bolero. Miten sitä jaksaa neuloa 66 cm samaa, aivotonta suorakaidetta???

Joten uusi projekti on hakusessaan, taas kerran. Oikeastaan suurin ongelma on se, että on liian monta juttua, joita haluaisi tehdä, mutta ei osaa päättää, missä järjestyksessä tekisi. Itselleni hinkuan ihan hirveästi sinisävyistä ja vihreäsävyistä huivia. Sinisävyisiä ja sopivia lankoja olisi vaikka ja kuinka, mutta se vihreä... Uutta lankaa en haluaisi ostaa, mutta mikään varastossa oleva ei silmää miellytä. ja jos lanka miellyttää silmää, en keksi sopivaa mallia. Ja kun olisi periaatteessa vähän tilaustöitäkin tiedossa... Ja lapsille olisi kiva tehdä jotain muuta kuin noita iänikuisia pipo-huivi- linjalla olevia töitä. Paitsi että taitaa olla syytä tehdä esikoiselle uusi kännysukka. Oli mokoma mennyt hukkaamaan sen jonnekin. Se tosin saattaa löytyä tänä iltana jäähallilta.