Sain alkuviikosta sähköpostia edesmenneen neulojaystäväni Maartsin leskeltä. Hän kertoi laittaneensa minulle postin mukana Maartsin neuleohjeita, valokuvia ja neuleen. Eilen illalla töistä tullessani kävin noutamassa painavan laatikon postista.

Mielentilani vaihteli ilosta ja kiitollisuudesta suruun ja kaipaukseen, kun katselin kuvia Maartsista ja hänen hautajaisistaan, selasin neulekirjoja ja -lehtiä ja kietouduin mykkänä ihastuksesta kauneimpaan neulehuiviin, joka minulla on koskaan ollut:  Gail . Ystävyys lämmittää minua vieläkin, ja vuosia eteenpäin.

***

Omalla käsityörintamalla on ollut jonkinasteisia huippuhetkiä:

Sain valmiiksi siis ihananlämpöisen huivin Novitan Ainosta ja gedifran Lordanasta. Tämä tuntuu niin mukavalta, että kävin jo kaivelemassa varastosta muita boucle-lankojani - lisää samanlaisia huiveja siis luvassa. Tähän meni lankaa yhteensä 252 g ja neuloin 6 mm:n puikoilla.

Muita hamsterisaavutuksia on taas yksi baktus:

Lankoina seiskaveikan vihreä Polkka ja Hjertegarnin Sock4 kaksinkertaisena. Lankoja on sen verran, että taidan neuloa huiville kaveriksi pipon, löytyi Ravelrystä ihan hauska mallikin. Tähän kului 72 g 4 mm:n puikoilla.

Siinäpä ne. Kati, kyselit tekemieni tossujen ohjetta. Se on englanninkielisenä täällä. En ole tuohon valitettavasti suomenkielisenä törmännyt.

Ja nyt lauantain kunniaksi saunaan, ja sitten Bondin pariin. Hyvää yötä, ystävät!