Ei voi muuten kuvata sitä fiilistä, mikä on, kun joululomailun jälkeen oli pakko tulla töihin. Ajomatka meni kuin sumussa, ja kun työpaikkaruokalakin lomailee nämä välipäivät, on kofeiinitasoni luvattoman matalalla. Mutta ehkä se tästä. Jospa kävelisi lähimmälle kahviautomaatille hakemaan sitä kuumaa nestettä, joka etäisesti muistuttaa kahvia. Jospa siinä olisi kuitenkin sitä kofeiinia.

Toisaalta, oli aika mukavaa jättää perhe vaihteeksi taakseen. Lapset ovat siinä määrin rasittavia suurina annoksina nautittuna, että eilen aamupäivällä vaihdoin jo joulurauhan isoihin alkukirjaimiin. Hermoille käy, kun kuopus valittaa IHAN kaikesta, ja esikoinen vain näsäviisailee, sanoi hänelle ihan mitä hyvänsä. Lapsilla on ilmeisen hyvä, mutta valitettavan lyhyt muisti, sillä jo illalla saunassa piti pitää uusi saarna päivän aiheesta. Saas nähdä, kuinka ukko-kulta siellä lasten kanssa jaksaa. Flunssaa tuntui hänelle pukkaavan, esikoinen on jo yskinytkin pari päivää aika tehollisesti - kas kun piti päästä lauantaina lätkätreeneihin, vaikka kurkku olikin kipeä. Tämän päivän treeneistä kyllä jo sanoin, ettei niihin ole asiaa, poika yskii kuin heikkopäinen limaa keuhkoistaan aamut ja illat ja pitkin päivää.

Kitarasankarin urani jatkui eilen mallikkaasti, sain Legends of rock -pelin pelattua helpoimmalla tasolla läpi ennen esikoista... *hah!* Pistemääristä ei sitten puhutakaan mitään... =) Samoilla lämpimillä piti vähän harjoitella keskivaikeaa tasoa parilla biisillä, ja sain jopa yhden soitettua läpi... Todelliseen kitaravirtuositeettiin on siis vielä matkaa.

Käsityöpuolella motivaatiotaso on aika vähissä, joululahjaneulomisten päätyttyä olen vähän hukassa sen suhteen, mitä nyt pitäisi tehdä. Ikuisuusprojektejakin olisi, nekin pitäisi saada pois omatuntoa kalvamasta, mutta aika menee ihan mukavasti myös vironvilloja keriessä. Iltasella oli pakko saada jotain neulottavaa, kun hetkeksi sohvalle istuin, joten päätinpä neuloa muutaman uuden tiski/pölyrätin - niillä saattaa olla käyttöä uudessa, uljaammassa huushollissa, jossa siivotaan jatkossa useammin... *kolmen päivän joulusiivous kyllä opettaa...* Sen enempiä miettimättä tempaisin sopivasti hollilla olleen Blend Frotté -kerän ja 3 mm:n bambusukkikset käsiini ja aloin neuloa pinwheel-mallista rättiä. Jospa tässä viettäisi vuoden viimeiset neulontapäivät tämä harrasteen parissa ja aloittaisi sitten jotain isompaa vuoden aluksi...