Kello tuli 20 ja arvonta napsahti kiinni - naps!

Olympiamuisteloinnin oppukilpailuun eli finaaliin lähti kaiken kaikkiaan 36 kilpailijaa, joilla kaikilla oli tasapuoliset mahdollisuudet yltää palkintopallille asti.Toinen toistaan hauskempia muistelointisuorituksia lukiessani hymähtelin, höröttelin ja nauroinkin vedet silmissä. Lasse Virenin suoritukset olivat jääneet mieleen muillekin kuin minulle, ja aitonaiselliseen tapaan urheilussa tuntuivat painavan myös muodollisen pätevyyden kriteerit... köh... Tunnustan kyllä katsovani uimahyppyjä minäkin ihan muusta syystä kuin perin urheilullisista... köh! Mahtavia muistoja kaikilla, pakko sanoa. Ja kiitos, kun jaoitte ne kanssani.

Lahjomaton tuomaristomme koostui tällä kertaa Kuopuksesta, Esikoisesta ja Keskiäkäisestä, joista kukin sai nostaa hatusta yhden mitalisijan. Kuopus nuorimpana nosti kultamitalistin, Esikoinen hopeamitalistin ja minä tyydyin itse valitsemaan pronssille sijoittuneen muistelijan. Ja nyt onkin aika sitten julkistaa voittajat perinteiseen tapaan aloittaen pronssimitalistista:

Ladies and gentlemen! Hyvät naiset ja herrat! Olympiamuisteloinnin pronssimitalisti on ... Markka, joka muistelussaan viivähti lähihistoriassa, Pekingin kisojen avajaisissa.

Toiseksi korkeimmalle mitalikorokkeelle, hopeisen mitalin vastaanottajaksi, kiipeää ... Pami, joka kuuluu kanssani siihen olympiamuisteloijien joukkoon, jolle Lasse Virenin juoksut ovat olleet merkityksellisiä.

Ja viimeisenä: olympiamuisteloinnin voittaja ja kultamitalisti ... Taina! Tainan muistelo Arsi Harjun, tuon raamikkaan kuulamörssärin voitosta ja sitä seuranneista kiihkeän ylpeyden ajoista sai minut estottomasti hirnumaan... Muistorikkaat hautajaiset, niinpä niin... ;-)  jos ei onnettaren kohtalokas käsi olisi valinnut Tainaa palkittavaksi muuten, olisin kyllä tuosta muistelosta lähettänyt ylimääräisen palkinnon, niin mieleenpainuva se oli!

No niin, palataanpa päiväjärjestykseen. Voittajien mitalointi ja kukitus tapahtuvat tuonnempana, kunhan olen jokaiselta saanut jonkin paikkatietojärjestelmän standardien mukaisen osoitetiedon, johon postittaa onnellisten voittajien palkinnot.

Ja vielä kerran kiitos kaikille osallistuneille! Käykäähän talossa toistekin, Keskiäkäisen blogissa ovat ovet avoinna vuorokauden ympäri... =)