Åitienpäivää on viettety perin traditionaalisissa merkeissä: aamulla herätys korttien, lahjojen ja kukkien kera, aamiaispöytään (valmiiseen) ja alkuiltapäivästä valmiiseen pitopöytään lounaalle. Not bad.

Muuten olenkin viettänyt viikonlopua viimeistelyjen parissa. Jämälankaprojekteja on valmistunut!

Pari lasinalussarjaa on taas tullut tehtyä: punaisessa on lankana Marks & Kattensin Scilla (32 g) ja turkoosissa taas Cotton Gardenin Viola (16 g).

Eivätkös ole sieviä näin yhteiskuvassa?

Kyllä näiden päälle kelpaa kesäkuumalla nasauttaa huurteinen lasi tai pullo tai tölkki...

Kasasin aika läjän erilaisia luonnovalkoisia, beigejä ja ruskean eri sävyisiä jämälankoja, joista osasta en tiedä edes koostumusta, saati sitten nimeä, nappasin 4 mm:n virkkuukoukun ja laitoin oman huviimallini taas töihin:

Siinäpä se - 165 g erilaisia puuvillasekoitteita, taitaapa seassa tosin olla bambua, soijaa, pellavaa ja silkkiäkin.... Hillittyä, vaikka lankoja on omien laskujeni mukaan yhdeksää erilaista.

Mieleni on tehnyt jo pitkään kokeilla taas yhtä Ravelrystä löydettyä nerokasta ja ah. niin yksinkertaista huivi/kaulurimallia, eli Sev(en) Circle -mallia. Ensimmäinen kokeilu syntyi sitten eri sävyisistä harmaista jämälangoista:

Huomatkaa, kuva on otettu eilisen Suomi-Tanska -jääkiekkomatsin väliajalla, ja päälläni on tietysti Leijona -paita.  Tähän huiviin meni 70 g erilaisia harmaiden sukkalankojen ja nimettömäksikin jääneiden villalankojen jämiä. Viittä eri lankaa, sillä pari jämäkerää oli vähän isompia.  Ensimmäinen kokeilu oli rohkaiseva, mutta jos tämän aikoo tehdä niin, että jokainen rinkula on omaa väriään, on syytä varata n.15-20 g per väri. Tässä huivissa säädin langan riittävyyttä muuttelemalla silmukkamääriä, joten huivin renkaat eivät ole aivan niin pitkiä kuin ohjeen mukaan kuuluisi olla - mutta arvelen pienen liotuksen ja kuivatuksen auttavan asiaa. Varoituksen sana kuitenkin jokaiselle, joka haluaa kokeilla tätä mallia - jos inhoat silmukoiden luomista - ÄLÄ kokeile tätä kotona tai missään muuallakaan!

Jaa, siinäpä ne sitten olivatkin. Huomenna on vapaapäivä töistä ja täysipäiväistä äiti-hommaa tiedossa Kuopuksen kanssa Helsingissä. Sinne pitääkin taas ottaa jotain mielenkiintoista pikku puuhaa mukaan...!