Lomareissussa tuli käytyä aika monessa ostospaikassa, pääosin kirppiksillä, markkinoilla ja antikvariaateissa. Lankaahan taisin ostaa kokonaista kaksi kerää Violaa kirppikseltä ja muistaakseni yhden kerän beigeä Kotiväkeä Keljon cittarista, joten lankaostot olivat aika kohtuullisia. Sen sijaan investoinkin sitten kirjallisuuteen:

Muuramessa on jonkinlaiset antiikki- ja käsityömarkkinat nuorisoseurantalolla. Me menimme sinne lähinnä kuuntelemaan appiukon haitarinsoittoa, mutta sieltä mukaani tarttuivat nämä aarteet:

1773092.jpg
1773094.jpg
1773096.jpg

Neoviuksen Virkkaus- ja neuletytö -lehtiä olympiavuodelta 1952. En huomannut, oliko kasassa myös syysnumeroa, mutta minun mukaani lähtivät nämä kevät-, kesä- ja talvinumerot kokonaisedulliseen neljän euron hintaan. Taisin ostaa nämä lähinnä noiden kansien vuoksi, mutta sisällön tutkiminen paljasti ainakin joitakin näppärän oloisia neuleohjeita ihan toteutettavaksi asti. Ja jos en näille muuta käyttöä keksi, laitan nämä irtokehyksiin ja lankahuoneeni seiniä somistamaan... =)

Jyväskylässä Seppälänkankaan lähellä on iso kirppis, ja sieltä ostin ne jo aiemmin mainitut Violat sekä yhden vanhan Uudet käsityöt-lehden:

1773099.jpg

Langoille ja lehdelle tuli hintaa yhteensä 2,50 euroa, joista lehti maksoi 50 senttiä. Tämän hankin lähinnä siksi, että mukana oli muutama kivan näköinen pitsineule sekä perusteellisen oloinen palmikoiden neulomisen esitys.

Jyväskylän Päijänne-antikvariaatissa käymme aina, kun mahdollisuus on, ja sieltä löysin tälläkin kertaa edullisen aarteen:

1773110.jpg

Tämän sarjan virkkauskirjoja minulla on jo pari ennestään, äitini on ne löytänyt kirpparilta. Tämä löytö maksoi viisi euroa, vähemmän kuin mitä äitini jo pari vuotta sitten maksoi niistä muista kappaleelta kirppiksellä. Kirjassa näytti olevan useita pikkuliinan malleja, verhokappoja sekä kansikuvassa näkyvä amppelikin.

Muuramessa on pieni Eko-Center (kirppis) ja työttömien päiväkeskus, jossa myös pistäydyimme pikaisesti. Sieltä löysin anopille kotikaljaa varten vanhoja ruskeita apteekkipulloja sekä omaan kirjastooni tämän:

1773104.jpg

Uusi neulekerho-kansio, joka on turhankin täynnä kerholehtisiä. Tämä painava kansio maksoi kolme euroa, ja pikaselaus osoitti tuolla piileskelevän monenlaista hyödyllistä neuletietoa.

Olin tyytyväinen löytöihini, joskin varsinkin tuolla Jyväskylän kirpparilla sai moneen otteeseen pudistella päätään ja ihmetellä, millä lihaksilla jotkut kirpparihintoja sorvaavat: yhdestä vanhasta Kauneimmat Käsityöt -lehden numerosta olisi saanut siellä maksaa neljä euroa, eikä kunnossakaan ollut kehumista. Olkoonkin, että lehdet ovat joskus 80-luvulla maksaneet nykyrahassa 5-6 euroa kappaleelta - en silti ole valmis maksamaan vanhentuneista ohjeista moista hintaa.

***
Ajattelin vielä rykäistä tänne  muutaman käsityökuvan. Otin sinisestä neuleliinasta ja keltaisesta virkatusta pikkuliinasta hieman edustavammat kuvat pingotuksen jälkeen:

1773086.jpg
1773089.jpg

Lisäksi kuvasin lauantaina uimarannalla ja illlalla kotona virkatut pesulaput, joita Kuopukselle tein käyttöön. Lankana on Sugar'n Cream, väri Rosewood, sekä yhdessä lapussa hieman noista pyöreistä tiskiräteistä tuttua Nature Stripesiä, kun halusin saada viimeisestä pesulapusta yhtä ison kuin muistakin. Yhteensä lankaa meni 60 g ja lappusten koko on noin 14 x 14 cm.

1773079.jpg

Siinäpä taas tarinaa. Pyöriöösipeiton reunuksen virkkaaminen on puolivälissä, peiton ympärys on yllättävän suuri ja virkattavaa riittää, mutta aion sinnitellä peiton tänä iltana valmiiksi. Jospa sitten huomenna ehtisi ja jaksaisi liottaa ja pingotella sen, pesukonekorjaajaa odotellessa... =)