... sillä tässä blogissa on nyt lunastettu jälleen yksi uudenvuodenlupaus. Keskiäkäinen on neulonut LAPASET! *aplodeja!* Lapaset itsessään eivät ole ihmeelliset, aivan peruskamaa Nallesta. Ei fantsuja kaapeleita eikä edes kahta väriä, ihan sileät peruslapaset ja se siitä. Mutta - ensimmäiset lapaseni ainakin seitsemään vuoteen, joten hienoista historiallisuuden havinaa on ilmassa... Sen lisäksi, että olen pitänyt yhden lupauksen, olen myös selättänyt ainakin tämän kerran pahamaineisin TLS:n eli Toisen Lapasen Syndrooman. Ja tässä itse puheenaihe:

1070119.jpg

Ja koska lapasten sisällä on Keskiäkäisen kädet, kerrottakoon, että kuvaajana toimi tällä kertaa Esikoinen. Nämä lapaset on tehty siitä samasta tämän syksyn harmaasta Nallesta, josta aiemmin syksyllä neuloin Maartsin Syysaamu-huivin, joten nämä ovat luonnollinen pari tuon huivin kanssa käytettäväksi.

Lapasten perimmäinen tarkoitus on palvella nahkahanskojen päällä lisälämmikkeenä esim. jäähallilla, jonne menemme huomenna taas katsomaan Esikoisen matsia. Ja sitten tarkemmat tiedot: lankana siis Nalle, puikkoina 3,5 mm:n bambut, jotka olivat nyt käytössä ensimmäistä kertaa. Silmukoita 44, peukalossa 18, ribbi 1o,1n oikeat silmukat kiertäen neulottuina ja kärjessä ihan peruskärkikavennukset.

Muutakin hassua on viikonlopun aikana syntynyt, mm. kaksi pipoa. Ensinnäkin tuon saparopipon toinen versio punaisesta Ainosta:

1070121.jpg

Kuopus halusi kuvaan mukaan myös Vihreen Hirmun, jolla on ollut vähän tylsää viime aikoina, kun kaverinsa Lionel muutti Keski-Suomeen... Tämä pipo on tehty muuten aivan samoin kuin ensimmäinenkin, mutta saparoissa on tällä kertaa 6 silmukan I-cordia. Ja ei Kuopus oikeasti ihan noin surkean näköinen ole, vaikka poseeraamaan joutuikin... =)

Jossain netissä silmieni eteen vilahti pipo-ohje, josta inspiroiduin välittömästi kokeilemaan ihan itse ja omilla spekseillä. Ja tällainen oli lopputulos:

1070122.jpg

Vihree Hirmu piti tähänkin kuvaan ottaa mukaan... Pipo on neulottu Mona-Lisa- ja Isoveli-langoista, tosin isoveli ei juuri tässä kuvassa pilkahtele, sillä se piiloutuu tuonne käänteen alle. Pipo on siis muuten mallia ylhäältä alas neulottu peruspipo, mutta juuri tuossa käänteen alla alkaa mustalla isoveljellä neulottu 2o, 2n -ribbi, joka jatkuu sitten lierinä uudestaan Mona-Lisalla. Käänteen jälkeen ryhdyin leventämään ribbiä nurjalla osiolla siten, että lopussa pipossa oli 2o, 8n -ribbi. Ihan loppuviimeksi olen ommellut aina 2o-ribbikohdasta tuon lierin kiinni pipoon, jolloin muodostuu tuollainen kukkamainen lieri.

1070127.jpg

Tässä pipo suoraan ylhäältäpäin kuvattuna, jolloin tuo aaltoileva lieri näkyy aavistuksen verran paremmin.

1070124.jpg
Ja tässä kuvassa näkyy tuo musta isoveliribbi, joka jää piiloon pipon sisälle.

Tämä pipomalli voisi sopia vaikkapa pienelle tytölle, ja siihen voisi silloin lisätä korvaläpät... Ja miksei ihan aikuisellekin naiselle. Omaan päähäni tuo malli ei istu ollenkaan, joten tämä kokeilumalli päätyy arpajaisiin voitoksi.

Nyt on lievää neulontaväsymystä havaittavissa, joten taidan tyytyä jatkamaan vain kummitytön kaulaliinaa tai kesken olevaa pesukinnasta loppuillan. Muuten kotirintamalla on podettu Esikoisen nuhaflunssaa ja jännätty, kestääkö kunto huomenna pelaamisen. ja jottei olisi ollut turhan rauhallista, Kuopus meni pudottamaan kiloisen käsipainon suoraan isovarpaalleen... Kynsi on aivan sininen ja varvas turvoksissa. Ehkäpä neiti nyt viimeinkin ymmärtää, miksi olen kieltänyt noilla painoilla leikkimästä... =(