Tänä aamuna lähdin liikenteeseen kotipihasta, ja auto ilmoitti ystävällisellä piippauksella, että olisi ruokinta-aika. No, mikäs hätä siinä, kun ihan kotitien tuntumassa on kaksikin huoltoasemaa, joista voi valita. Suuntasin ensin kylmäasemalle, jossa totutusti on edullisemmat hinnat. Olin jo saanut korkinkin auki ja menossa automaatille maksamaan, kun äkkäsin lappusen, jossa kerrottiin, että vain setelit kelpaavat tänään... Eihän minun keskiäkäisessä lompakossani koskaan ole niin paljon seteleitä, että sillä auton tankki täytettäisiin, ja tänä aamuna ei sitäkään vähää, vain kolikoita kilisi pussissa. Korkki siis kiinni ja auton nokka kohti toista huoltoasemaa.

Siellä katsoin, että ei-yhtään-kiireinen setä oli mukavasti parkkeerannut pakettiautonsa dieselimittarin eteen ja seisoskeli turvallisen etäisyyden päässä tupakalla. Tiedättehän tämän ihmislajin, jolla ei sitten koskaan ole kiire... No, vieressähän oli toinenkin diesel-pumppu, joten siihen sitten ja odottelemaan, että pääsen automaatille maksamaan. Olin jo syöttänyt etukortit ja pankkikortinkin, kun ryhdyin tiiraamaan pumpun numeroa, jolloin tämä herrashenkilö - joka oli siinä vaiheessa jo ehtinyt tankkaamaan - huomautti, ettei sitä dieseliä voi tähän automaattiin maksaa... Olin liian kiukkuinen äijälle edes nolostuakseni, ja marssin siis pumpulle ja aloitin tankkauksen. Pistooli yskäisi pienen tipan ja sitten tuli stoppi. Ei pihahdustakaan. Ihmettelin ja vääntelin ja kääntelin pistoolia kädessäni, ja kohta tallusteli oikein mukava nuori neiti pumpulle ja sanoi, että nyt pitäisi laittaa pistooli takaisin ja aloittaa homma uudestaan. Kiltisti niin teinkin ja sain sitten auton tankin täyteen ja marssin kassalle maksamaan.

Työpaikalle päästyä kävelin ruokalaan ostaakseni leivän ja kahvin, kun ei  kotona jaksanut edes syödä. Kahvi oli lopussa, joten odottelin tovin sitä, ja maksaessani kerroin aamun kuluneen jo varsin rattoisasti. Tuttu ruokalan työntekijä totesi siihen, että kannattaa olla varovainen, kun päivä on jo noin huonosti lähtenyt liikenteeseen, onhan tänään perjantai ja 13. päivä... Niinpä. Ehkä lähden tästä kotiin peiton alle piiloon... ;-)