Tässä pieni esittely siitä, millaisia hakuteoksia käsityökirjastoni sisältää. Tässä eivät toki ole kaikki, erilaisia käsityölehtiäkin on parin hyllymetrin verran, ja virkkaukseen liittyviä pikku lehtisiä on myös runsaasti. Mutta tässä ainakin alkuun!

493474.jpg
Tässä rakkaimmat hakuteokseni eli Barbara Walkerin "A Treasury of Knitting Patterns", vol. 1 & 2 sekä The Harmony Guidesin "The Ultimate Sourcebook of Knitting and Crochet Stitches". Mitä näistä ei löydy, sitä ei juurikaan tarvita...

493490.jpg
Tässä puolestaan suomenkielisiä hakuteoksia. Tuo päällimmäisimpänä oikealla näkyvä Maija Paavilaisen Nurin-oikein on viimeisin hankintani, ostin sen itse, kun joulupukki ei sitä toiveesta huolimatta tuonut. Kauneimmat neulemallit olen saanut lahjaksi aviosiipalta jo pari vuotta sitten, kun en edes kovin ahkerasti vielä neulonut - hän siis aavisti tulevan trendin jo ennen minua... =) Ja tuo Suuri neulonta- ja ompelukirja on myös aika kauan ollut hyllyssäni, enkä tosiaankaan muista, olenko saanut sen lahjaksi aviosiipalta vai olenko sen itse ostanut.

493485.jpg
Ja sitten heräteostoksia Amazonilta: Cheryl Oberlen Folk Shawls-kirjasta on pitänyt tehdä jo vaikka kuinka kauan ainakin nuo Färsaarelaiset huivit, mutta aikomukseksi on jäänyt. One Skein on myyty pois. Voguen On The Go - huivikirjan ostin tuon kansikuvahuivin vuoksi... eikä tästäkään ole vielä yhtään projektia toteutettu - näin se käy!

493492.jpg
Ja tässä vielä lisää Amazon-hankintoja. Big girl knits on myyty parempaan kotiin. Voguen Knitting oli minulle pettymys, mutta teoksen suurin anti lienee hyvissä neuleen suunnitteluohjeissa, mallineuleita on kuitenkin tarjolla niukasti. The Knitter's Bible sen sijaan oli minulle erittäin positiivinen yllätys. Kirjan ulkoasuun ja ohjeiden selkeyteen on todella panostettu, mallineuleet on tehty kaikki samanvärisestä langasta (vaaleasta), joten malli tulee selkeästi esiin. Ohjeet ovat jokseenkin yksinkertaisia, mutta jos olisin juuri aloittamassa neulomista ja haluaisin oppia perusasiat sekä jo vähän vaativampiakin juttuja, tämän kirjan hankkisin ennen kaikki muita. Mallineuleet on esitetty sekä sanallisessa että kaaviomuodossa, ja niitä on varsin paljon tällaiseen perusteokseen. Tämä kirja oli todella hintansa arvoinen, mitä ei valitettavasti kaikista näistä hankinnoista voi ihan rehellisesti sanoa...

Tuli tehtyä iso hankintarysäys kesäkuussa 2007:

694357.jpg

Amazing Crochet Lace - tätä tulen hehkuttelemaan varmaan vielä vuosienkin kuluttua!

694392.jpg

Virkattuja reunuksia. Martha Waterman pääsi parempaan kotiin syksyllä 2008. 

694408.jpg

Nimestään huolimatta 2000-luvulla jo perinteisempiä neulepitsimalleja.

694412.jpg

Ei sun äitis neulomuksia ja virkkauksia - ehkä hiukan liian trendityylistä höpinää minulle, katsotaan kuinka kauan näitä jaksan katsoa kirjahyllyssä.

694422.jpg

Juomasekoituksia langoilla virkkaajille - edelleen kovin trendikästä, mutta ehkä enemmän puhetta kuin tekoja - ei hullumpi ostos kuitenkaan!

694425.jpg

Edelleen juomasekoituksia langoista, tällä kertaa neulojille. Ja Interweave Knitsin Lace Style, joka toivottavasti paljastuu vielä joskus hyväksi ostokseksi, ensivaikutelma oli kuitenkin varsin vaisu.