Tänään on minun ja mieheni 14-vuotishääpäivä. Isäntä viettää juhlapäivää Oulunsalossa, minä töissä - tätähän se avioliiton ja perheen arki on, mutta kuten mieheni tekstiviestissään huomautti, luvassa on häämatkan toisinto, tosin siis huomattavasti kauemmas kuin mihin alkuperäinen häämatkamme suuntautui - aikataulu vain on jokseenkin sama... Hymy

14 vuotta sitten tähän aikaan istuin kampaajan ja meikkaajan tuolissa, ja klo 12 astelin mieheni rinnalla Uspenskin katedraaliin vihittäväksi. Ihan tulee tässä tippa linssiin, kun muistelen sitä päivää - se oli säätilaltaankin hyvin samantapainen, aurinkoinen ja lämpöinen, kuten tästäkin päivästä näyttää tulevan.

Mutta asiaan. Tulin oikeastaan vain näyttämään uusimmat huivini, sillä sain ne eilen kuvauskuntoon ja tänä aamuna kävin ne aamun valossa kuvaamassa takapihallamme:

3634816090_abdc865f04.jpg

3634810590_113b49bced.jpg

Tämän huivin ristin Rosinaksi - nimi tulee tuosta väristä. lanka on vintage-Floricaa, jota kului uusintapunnituksen mukaan 170 g. Pitsimallit olen kaivellut Barbara Walkerin opuksista, tuo keskipanelin pitsi on Lace Chain ja reunuspitsi puolestaan Stripe with Twisted Bars. Varsinkin tuosta jälkimmäisestä tykkäsin kovasti, se aukesi pingotuksessa oikein kauniiksi.

Huivin siipiväli on 220 cm ja korkeus metrin, joten aika reippaan kokoinen tästä tuli pingotuksessa. Puikkokoko tässä huivissa oli 4 mm.

3633982713_8a4bd37782.jpg

Ei liene kovin kaukaa haettua, kun ryhdyin tätä ajatuksissani kutsumaan Bat-viitaksi... Silmänisku Mustaa huivia on sitten hankala kuvata. Tämä on se kovan onnen huivi, josta piti tulla kummitytön yo-lahja, mutta nyt tämä päätyy minulle! Lankana on uudempaa, mustaa Floricaa, jota kului 172 g. Tässä huivissa en ryhtynyt leikkimään keskipanelilla, vaan rytmitin ainaoikeaa neuletta reikäriveillä, ja neuloin alareunaan Barbara Walkerin sivuilta löytynyttä Bird's Eye -pitsimallia. Tästä huivista tuli suuri, kevyt ja lämmin - juuri sopivasti valmistui otettavaksi mukaan matkalle!

Tässä vielä toinen kuva:

3633985291_ed821eb3f8.jpg

Tämän huivin siipiväli on myös 220 cm, mutta korkeus on "vain" 90 cm. Tätä tikuttelin 4,5 mm:n puikoilla.

Kolmaskin huivi on tuloillaan ja aika pitkällä, mutta tuskin ehtii valmiiksi asti ennen matkaa, joten se jää odottamaan paluutani kotiin. Matkakäsityötkin on (ainakin melkein) jo valittu, huiveja reissulta taitaa pääasiassa kuitenkin kotiutua, valmiita tai puolivalmiita.

***

Matkavalmistelut ovat nyt kuumimmillaan, pakkaus on jo aloitettu ja huomenna se jatkuu, joten tuskin ehdin muuta kuin kenties suosikkejani hetkittäin lukemaan. Siksi toivotan allaolevan kukan keralla jo nyt kaikille lukijoilleni oikein hyvää Juhannusta, muistakaa olla varovaisia vesillä ja rannallakin... Nauru

658958.jpg