Olipa kerran keskiäkäinen rouvashenkilö, joka satunnaisten lahjaksi saatujen irtonumeroiden ja muiden neuleblogien hehkutuksen myötä innostui tilaamaan Ameriikan ihmeen eli Interweave Knitsin. Jo lokakuussa rouvasihminen pienillä kätösillään naputteli tilauksen sisään nettisivuilla ja sai kuin saikin ihan vahvistuksen sähköpostiinsa, että ah ja voi, syksyn numero myytiin loppuun, mutta tilaus alkaa talven numerosta.

No, elämä vie meitä jokaista ja tuli niin monta muuta asiaa ja sitä ihan tavallista elämätä väliin, joten rouvasihminen ei huomannut edes lehteänsä kaivata, kunnes eräänä päivänä, neulesivustoja selatessa jostain takaraivosta siirtyi otsalohkoon ajatus, joka ei jättänyt rauhaan; se lehtitilaus? Olikohan se sittenkään mennyt perille vai oliko rouvasihminen vain nähnyt unta?

Sähköpostista löytyi sitten kuitenkin se vahvistus, ja luottokortin laskukin sen todisti, että oli tiliä veloitettu ja lehti siis asiallisesti maksettu. Mutta missä lehti? Vilkaisu lehden nettisivuille kertoi, että talvinumero olisi jo marraskuussa maailmalle saatettu, ja monesta blogistakin oli tullut noteerattua, että kyllä lehteä luettu on...

Jo sisuuntui siitä keskiäkäinenkin rouvashenkilö, kaiveli aavistuksen verran ruostunutta kirjallista ilmaisuvarastoaan ja laittoi maailmalle menemään ei-ihan-niin-kamalan ystävällisen viestin:

To: Interweave Knits Magazine

Subject: I do have a problem with my subscription

According to an e-mail received from this adress 10/11/2007 you have

received my order for Interweave Knits Magazine, order ID 1478051. You

have managed to bill me from my Visa account (53 USD), but as of today,

approximately 3 1/2 months later, I haven't received a single copy of my

magazine. My subscription was supposed to start with the Winter 2007

Issue, and since you're website declares the Winter Issue has hit the

newsstands on November 13th, there propably is something wrong here...

I hope to hear some explanation ASAP, and some confirmation on that my

subscription will function as expected in the future. Otherwise I

suggest you cancel my subscription immediately and refund me the already

paid 53 USD.

Ja tulihan lehtikustantajan asiakaspalvelusta vastauskin, eikä siihenkään mennyt kuin viitisen päivää:

Dear XXXX,

I am very sorry to hear that the Winter 07 issue has not arrived. I am reshipping the issue to you. Please allow 20 business days for delivery. In addition the Spring 08 issue is on its way and scheduled for delivery by the 20th of February.

Thank you,

Tawnya

Interweave Knits

Customer Service

Mitähän tuohon nyt sitten sanoisi? Että kolmen viikon päästä tulee sitten kai talven ja kevään lehdet yhtaikaa postilaatikkoon. Varsinkin sen kevään lehden on sitten syytä olla hyvän parasta ja vielä vähän päällekin...

Satua ei vielä voi tähän päättää, mutta eletään toivossa, että keskiäkäinen rouvashenkilö sitten joskus elää elämänsä onnellisena edes jonkin matkaa eteenpäin edes summittain ajoissa saapuvan ulkomaisen neulelehtensä kanssa... ;-)