Viikon virkkausurakka on nyt sitten virallisesti ohi. Viime vuoden keväältä asti takaraivossa pyörinyt projekti on saatettu päätökseen. Langat on päätelty ja jakku on kuivumassa huuhteluainekylvyn jäljiltä. Toivottavasti kuivahtaa viimeistään tiistaiksi, olisi aika kiva laittaa se töihin päälle.

Niin, siis tämä jakku. Interweave Crochetin kevätnumerossa 2006 esiteltiin virkkausguru Anni Modesittin Cocoon-jakku, jota katselin sillä silmällä jo tuolloin. En vain yhtään tykännyt virkkausmallista, siinä oli liikaa ketjusilmukkakaaria minun makuuni. Vastaavanlaisia jakkuja tuli sitten netissä vastaan mm. neulottuina, ja aikani kun funtsailin, tuumasin, että kaipa tuon virkkausmallin voi vaihtaa ihan mihin tahansa pikkuliinan virkkausmalliin. Cocoon-jakku kun on vain ympyrä, jossa on hihat.

Lankahamsterointi ja erityisesti Project Spectrum sitten saivat minut viimeinkin liikkeelle: päätin toteuttaa oman jakkuni suosikkipöytäliinani mallilla. Langan pitäisi olla kevyttä mutta paksua, sillä ei vanha Erkkikään jaksa ohuella koukulla värkätä tuollaista reilun metrin läpimittaista ympyrää. Langaksi valikoitui siis isoveli, jota minulla on suht' runsaasti varastoissani. Eniten samaa väriä löytyi sinisistä: farkkusinisestä ja tummansinisestä. Sininen sopii muutenkin hyvin kuvioon nyt, kun olen laihtunut ja ryhtynyt taas käyttämään farkkuja aiempaa enemmän. Joten sinistä siis, kaksivärisenä.

Ryhdyin hommaan viime viikonloppuna. Alku sujui hyvin: paksulla farkunsinisellä jakku oli pian siinä vaiheessa, että piti ryhtyä tekemään hiha-aukkoja. Siinä oli ensimmäinen päänvaivan paikka, mutta hyvin sekin kynnys tuli ylitettyä. Päätin seurata virkkausmallissa alkuperäistä ohjetta hyvinkin täsmällisesti, mutta se olikin virhe. Jakun vartalo-osa valmistui jo perjantaina, mutta jokin siinä vaivasi minua... en ollut tyytyväinen. Mutta siirryin virkkaamaan hihoja, joista tulikin nopeasti valmista - eilen illalla oli molemmat hihat virkattu ja periaatteessa olisi voinut ryhtyä lankojen päättelyyn, mutta...

Täysin suurpiirteisen luonteeni unohtaen päätin purkaa jakkua hiha-aukkoihin asti, sillä siitä eteenpäin en ollut tekemääni tyytyväinen. Joten eilen illalla istuin ja purin. Pahus vieköön, juuri tämä kohta oli vielä tehty raidalliseksi, joten kaikki langat olivat kohta pieniä keriä, ja tiesin, että edessä olisi kymmenien langanpätkien päättely.

Tänä aamuna muu perhe sitten ystävällisesti suuntasi Keski-Suomeen hiihtoloman viettoon. Lähtöä avittaakseni nousin siis aikaisin minäkin, ja kun perhe oli pihasta kaasutellut tiehensä, istahdin sohvalle virkkaamaan. Ja nyt on valmista. Onpahan muuten ihkaensimmäinen itselle virkattu vaate, joten nytpähän on tuommoistakin sitten tehty. Ja olen tyytyväinen. Siis Tyytyväinen ihan isolla alkukirjaimella. Lankaa sain tuohon kulutettua vaa'an mukaan 572 g, joten hamsterisaldonikin siitä kivasti kaunistui.

Ja nyt sitten seuraavan projektin kimppuun. Päivää on vielä jäljellä, ja ruskea neulehame odottaa pääsyä puikoille. Virkkauksessa aion taas pitää taukoa, sillä ilmeisesti tuon painavan työn virkkaaminen sai oikean käteni etu- ja keskisormen nivelet ärtymään pahasti, ne ovat olleet turvoksissa jo pari päivää. Neulomista ne kyllä kestävät... =)

Kuvako? Kamerakin lähti hiihtolomalle, joten kuvia on odotettavissa vasta, kun perhe ja kamera kotiutuvat puolenviikon tietämissä. Siihen asti kannattaa katsella vain mielikuvia... =)