Olen lähdössä puolen tunnin päästä Lohjalle opettamaan karjalanpiirakoiden tekoa äitini järjestämälle kurssille, joten kiirettä hieman pitää, mutta pakkohan tässä on vielä ehtiä kuulumiset kertomaan!

Eilen illalla etsiskelin epätoivoisesti lasteni kummitädin pojille soveltuvaa lahjaa työpaikkani läheisestä ostoshelvetistä. Löytyihän se lahja sitten viimein, leluliikkeestä, jossa kyseinen tavara oli juuri pakattu kavereidensa kanssa rullakkoon, vietäväksi varastoon kesälelujen tieltä. Onneksi pelastin sen moiselta kohtalolta... Kyseessä on keskikokoinen, lapsille tarkoitettu kosketinsoitin. On kaikki pelit ja vehkeet, rytmikonetta ja taustanuahaa ja demoa ja muuta härpäkettä. Hinta kohtuullinen, joten peli vain mukaan ja tänään on sitten kalaasit, jonne lahja viedään.

No, siinä samalla poikkesin sitten Clas Ohlssonillakin, ja mukaan tarttui uusi "työkalupakki" (siis semmoinen, missä miehet säilyttävät ruuveja ja muttereita ja me naiset sitten sukkapuikkoja, virkkuukoukkuja ja muuta huomattavasti tarpeellisempaa tavaraa!) sekä pieni kudontakehys. Noita kudontakehyksiä on aiemminkin tarttunut mukaan mm. Tallinnasta, mutta tämä vaikutti lopulta riittävän yksnkertaiselta ja toimivalta, joten nappasin sen mukaani. Kotiin päästyäni Kuopus nappasi laitteen heti ja alkoi kutoa. Nukkekodin matto on hyvää vauhtia tulollaan. =) Näin muuten ostosreissullani myös Anttilassa sellaisen nuorille neideille tarkoitetun neulemyllyn, ja jäin sitäkin pohtimaan. Mahtaisiko kestää käytössä? SK:n tarjouksessa neulemylly maksaisi postikuluineen sen verran, etten nyt ihan heti ole ostamassa, mutta Anttilan tarjousvehje olisi ollut kahdenkympin huitteilla... No, ensi viikolla voisi vielä käydä pohdiskelemassa...

Istuimme sitten käsitöitä tehden olohuoneessa, Kuopus ja minä, kun miehet olivat seuraamassa Nupsin edustusjoukkueen peliä. Minä sain neulottua loppuun tilkun nro 11, aloitettua ja neulottua loppuun myös tilkun nro 12 sekä aloitettua tilkun nro 13. Kauluriakin neuloin - ihan oikeasti! - muutaman sentin.

ja nyt pikasuihkuun, vaatteet päälle, piirakkapulikka, huivi ja essut kainaloon ja menoksi!