Dementia on iskenyt pahasti, en enää muista missä biisissä ja kenen biisistä on kyse, missä siis lauletaan noin railakkaasti... mutta laulu on soinut päässä pahasti viime aikoina. Oliskohan se jokin Juicen biisi? No, whatever. Tulin vain kertomaan teille kaikille, että nyt on sitten edessä hiljaiseloa tässäkin blogissa, kun Pelagia-täti lähtee katselemaan kotosuomen maisemia! Ensin suuntaamme mökille, ja sieltä käsin piipahdamme ainakin Nääsvillessä (siis Tampereella). Esikoiselle on luvattu, että käydään ainakin ulkoapäin ihailemassa myös jäähallit...

Varsinainen Nääsvillen vierailun syy on tietenkin Särkänniemi, mutta samalla reissulla ehkä ehditään katsella Tampesteria tarkemminkin - tai sitten ei. Sen näkee sitten. Mukaan lomamatkailuun lähtee epälukuinen määrä lankoja ja käsityökirjoja, saa nyt sitten nähdä tuleeko mitään valmista kotiin takaisin.

Kuopuksen virkattu liivi tuli vihdoin viimein valmiiksi, kun sinnittelin tämän illan sen kanssa. Yllättävän paljon vaatikin pohdintaa tuon liivin levennysosan ja olkaimien laatiminen, mutta kyllä siitäkin selvittiin. Liiviin meni tennesseetä peräti 82 g. En ollut uskoa vaakaa lainkaan, punnitsin moneen kertaan, mutta uskottava se oli - niin vähän lankaa siihen kului. Kuvaan tuon liivin heti kun saan sen Kuopuksen päälle, mutta tänne kuva tipahtaa sitten vasta kotinurkkiin palattuamme.

Viime aikoina suurin ongelmani on ollut löytää jokin mukava, virkattu kolmiohuivin ohje. Joko kaikki ovat sitä samaa ketjusilmukkakaarta tai sitten pylväitä, tai sitten isoäidinneliön johdannaisia. Joten päätin ottaa missiokseni tämän loman aikana kehitellä sopivasti mielenkiintoisen kolmiohuivin - katsotaan syntyykö mitään.

Hiittisten reissulla kesken jäänyt huivi saa jäädä tänne kotiin lepäämään - minulla on taatusti riittävästi puuhaa mukana, mutta jos sattuu matkalla lankakauppa eteen ja oikeaa lankaa sieltä löytyy, ostan taatusti mukaan.

Nyt kello alkaa olla jo klocka eli peti kutsuu, aamulla pakataan ja sitten suunnataan maantielle. Hiljaisuus laskeutuu blogin ylle, mutta älkää murehtiko - kohta taas tavataan! Hyvää lomaa, auringonpaistetta ja lempeitä kesäsateita, rauhaa, hiljaisuutta, menoa ja meininkiä jokaiselle, itse kullekin tarpeensa mukaan!