Alkaa otsikoiden keksiminen käydä työstä. Järkeä niihin ei enää saa millään. Mutta asiaan.

Olin siis vappua ja helatorstaita juhlimassa mökillämme järven rannalla. Hyttysiäkin oli, muttei kovin montaa. Isoja olivat, joten helppo oli lätkiä hengiltä. Meillä poltettiin sitten niitä helavalkeita, joista SeijaP blogissaan Hetkiä Heimolasta kertoi... tai siis istuttiin vain rantanuotiolla, kuopus kun on ihan nuotiofriikki.

Perjantaina perheen miesväki otti toisen auton (kyllä, meillä mentiin mökille ihan kahdella autolla!!! Voi ilmastonmuutosta!!!) ja me naiset toisen ja yhdessä kävimme Jyväskylässä kirpparoimassa sekä Biltemassa törsäämässä. Ostoksilta pojat lähtivät sitten ajelemaan kohti Kannonkoskea ja siellä Piispalan vesi- ja jääurheilukeskusta, jossa Esikoisella oli lätkäleiri. Minä ja kuopus vietimme perjantai-iltaa rattoisasti kylväen siemeniä Biltemasta hankittuihin laastilaatikoihin ja polttamalla nuotiota. Vappupäivänä aloitettu pikkuliinakin tuli sitten illan varten valmiiksi:

1529168.jpg

Kuten kuvasta näkyy, langanpäät ovat edelleen päättelemättä ja liina pingottamatta, mutta valmis on. Lankaakin kului messevät 36 g. Malli on kauan sitten kopioitu jostain liinakirjasta, jota en ole koskaan sitä ennen enkä sen jälkeenkään missään kohdannut. Mallin nimi on Harsokukka, ja olen tainnut tämän tehdä jo pari kertaa aiemminkin.

Omalle paikalleen pääsi myös jämäkuukauden viimeinen työ eli harmaanvihertävästä, merseroimattomasta Kotiväen edeltäjästä virkattu neliönmuotoinen pikkuliina. Tämän malli on jostain ulkomaisesta virkkauslehdestä, joita minulla on vino pino hyllyssäni. Oikeasti tämän pitäisi siis olla vain yksi neliö useammasta kootussa isossa liinassa, mutta minusta tämä toimii ihan kohtuullisesti pikkuliinanakin. Ja koristaa sievästi mökin susirumaa jääkaappia...

1529184.jpg

Lankaa tähän kului 30 g.

Otin mökille mukaan pari virkkauskirjaani sekä pinon nitä ulkomaisia virkkauslehtiä, samoin kuin muutaman valikoidun ohjeen virkattujen liinojen kansiostani. Syykin oli hyvä: teen äidille äitienpäivälahjaksi liinan hänen olohuoneensa pöydälle, joka on pyöreä ja lasinen, ja veikkaan, että virkattu liina näyttäisi siinä aika hyvältä. Onneksi varastossa oli myös vanhempien olohuoneen väreihin sopivaa Kotiväkeä, ja liinakin alkaa olla jo ihan mallissaan:

1529185.jpg

Lankaa on kulunut jo 76 g ja jäljellä on 34 g, joten pahoin pelkään, etten pysty virkkaamaan tätä liinaa aivan mallin mukaiseen mittaan asti. Kerroksia kun pitäisi loppuviimeiseksi olla muistaakseni 25 tai 26, ja tässä vaiheessa niitä on 17 tai 18. No, katsotaan sitten, kun langan pää alkaa tulla vastaan, että mitä teen: jatkanko toisella värillä loppuun vai sovellanko sopivassa kohdassa lopetuskerroksen. Tästä saattaa tulla kohtuullisen mittava liina, kun nytkin sillä on jo läpimittaa puolisen metriä pingottamatta.

Että liinoja on syntynyt. Tänään kävin postissakin - kiitos vain Ixu, pakettikortti oli tullut jo perjantaina, mutta eipä ollut tilaisuutta noutaa ennen tätä päivää. Kyseessä on blogivoitto Ixun blogista, bongasin taannoin tasaluvun ja näin upeaa ja aurinkoista lankaa sain palkakseni:

1529174.jpg
1529177.jpg

Oikea väri on jotain noiden kahden kuvan väliltä, ylempi kun on otettu auringon (laskevan) valossa ja alempi salamalla. Mutta siis erittäin kaunis keltainen, sellainen leijonankeltainen. En ole kovin kummoinen keltaisen ystävä, sillä en osaa sitä väriä käyttää vaatteissani, mutta kaikki murretut ja mausteiset keltaiset sävyt ovat minusta ihania... Nyt täytyy vain keksiä, mitä ihanaa tuosta 100 % huopuvasta villasta (ja hurmaavan pehmeästä!) malttaisi tehdä... =) Olihan paketissa toki namipussi ja suklaapatukkakin, mutta ne eivät päässeet kuvaan - suklaa olisi pitänyt läpivalaista masustani ja karkkipussin piilotin omaan lankahuoneeseeni, sillä se on minun herkkuani, minunminunminun...

****
Se siitä käsityöpuolesta. Perheen miehet olivat siis lätkäleirillä, ja minä suuntasin sinne kuopuksen kanssa myös lauantaina seuraamaan kahta peliä. Pelien välillä nautimme retkieväitä ihanassa auringonpaisteessa järven rannalla Piispalassa, kävelimme ja puuhailimme temppuradalla, ostimme arpoja ja luimme omia kirjojamme elämästä nauttien. Käsityötä minulla ei ollut edes mukana (hetkellinen mielenhäiriö, pahoittelen...). Esikoinen oli aloittanut joukkueensa kanssa pelaamisen jo perjantai-iltana, kahdeksalta lauantaina oli ollut myös peli ja sitten oli klo12 peli, jota mekin ehdimme katsomaan. Vastaan tuli Porin Ässät ja lopputulos Ässille 3-0. Seuraava peli sen sijaan sujui Nupsin pojilta paremmin: Lapuan Virkiä hävisi Nupsille luvuin 7-1. Iltasella pojilla oli omaa ohjelmaa, mm. naamiaiset sekä kylpyläbileet, mutta me vanhemmat menimme keilaamaan tunniksi, kuopuskin toki oli mukana. Kuopukselle kokemus oli ensimmäinen laatuaan, minä olen nuorempana keilannut ihan ahkerastikin, mutta kyllä olivat taidot ruosteessa... =)  Ja nyt on oikea käsi kipeänä ja sormet jäykkinä, mutta hauskaakin oli!

Keilailun jälkeen minä ja kuopus huristelimme takaisin mökille, ja sieltä eilen kotiin, ja pojatkin sitten kotiutuivat lähempänä klo 23 eilen illalla. Lopputulema Nupsin poikien leiristä oli neljä voitettua ja kaksi hävittyä ottelua, joista viimeinen pronssiottelu Tampereen Ilvestä vastaan, joten turnauksessa tuli neljäs sija. Ei yhtään hassumpaa, kun ottaa huomioon, että tämä joukkue oli sellainen "sekajoukkue", eli tässä oli sekä yhden A:n että kolmen A:n poikia mukana.

Siinähän sitä, tarinaa. Huomenna on taas reissu Lastenlinnaan, lasten vienti parturoitaviksi ja muuta puuhaa, ja jossain välissä yritän vielä saada nuo Kaisalle ja Ixulle menossa olevat torkkupeittonimeämiskisan palkinnot lähtemään... Posti kulkee nyt sopivasti Ixulta minulle ja taas minulta Ixulle päin... =)  Ja nyt seuraamaan lätkää ja virkkaamaan tuota äidin pöytäliinaa.