Aamu meni pitkäksi, myös lapsilla. Ihanaa, kun ei tarvitse ihan väkisin vääntäytyä ylös sängystä! Minulla ei onneksi ole syvään iskostunutta protestanttista työetiikkaa kropassani, joten unien jatkaminen siinä vaiheessa, kun on juuri laiskasti kääntänyt kylkeä, vilkaissut kelloa ja todennut, että se on 08.25, ei ole mikään ongelma. Senkun vaan sulkee silmänsä. Unia voi jatkaa mainiosti vielä siinäkin vaiheessa, kun vanhempi lapsi tulee sikapirteänä makuuhuoneeseen kysymään, saako katsoa telkkaa. Tottakai saa, kunhan annat äidin vielä nukkua... Ja sitten sisään pälähtää lapsi numero kaksi myös pirteänä kysymään, saako pelata pleikkaa. Vastauksen varmaan arvaatte.

Kun sitten väänsin itseni ylös joskus kymmenen tienoissa, lapsetkin jo halusivat aamupalaa = viisi erilaista muropakettia pöydälle ja maitotölkki viereen. Hyvin sujuu. Sitten vanhempi lapsi jo soittelikin kännyllä kavereille ja tarvitsi kyytiä, nuorempi tarvitsi apua pleikanpeluuseen ja siinähän se päivä sitten olikin jo puolessa. Huiskaisin suihkuun ja säikähdin sieltä tultuani melkein järjettömäksi, kun alasti makuuhuoneeseen kävellessäni tajusi kuopuksen puhuvan jollekulle aikuiselle ikkunasta - onneksi kyseessä oli isoveljeni, joka oli tullut lainaamaan peräkärryä. Esikoinen jo olikin pihalla opastamassa.

Sain vaatteita päälleni ja halailin isoveljeni, joka lähtee taas loppuviikosta takaisin Jenkkeihin. Hän lähtee naisystävänsä vanhempien hääpäivää juhlimaan ja tulee sieltä suoraan kentälle, joten emme varmaan enää näe tällä visiitillä.

Sitten pääsimmekin jo lähtemään. Ensin heitin esikoisen kavereille, sitten menimme Honkkariin kuopuksen kanssa ostoksille, siitä ruokakauppaan ja siitä kirjastoon, josta kannoin ison läjän lukemista kuopukselle ja vähän esikoisellekin, joka on kesän kunniaksi innostunut suorastaan ahmimaan kirjoja. Samalla ulkoilutin ensimmäistä kertaa Flower Power Vestiäni... =)

Kotiin päästyä olen saanut kassit purettua, tajunnut etten ole syönyt tänään kuin muroja ja yhden jäätelön, ja kuopus kinuaa minua jatkuvasti auttamaan pleikan peluussa - pelaa omaa suosikkiani Ratchet & Clankia... Litra kirsikoita odottaa minua syömään, ja kuopuksen oma virkkuuliivi on seisonut edistymättä eilisillasta asti...

Lomaa, anyone????