Tajusin juuri, että koulu loppuu puolentoista viikon päästä. Kuopuksella vaihtuu opettaja ja todennäköisesti myös kouluavustaja, ja heillehän pitäisi sitten lahjaakin olla. Esikoisen opettajalla en taatusti tee minkäänlaista lahjaa, mutta osallistun kyllä luokan yhteiseen... Sen verran pahasti jäi kaivelemaan tämän kouluvuoden tapahtumat.

Aikaa on siis puolitoista viikkoa, ja kaksi lahjaa tehtävänä. Samassa aikataulussa ja vähän aiemminkin pitäisi valmistua vielä tuo bolerokin, joten tekemistä piisaa - argh! Eikö tätäkin olisi taas voinut ajatella aikaisemmin??? Olen tänään yrittänyt keksiä hyviä ideoita, ja muutaman olen jo listannutkin mieleeni:

1) Kesäpipo - opettaja ja avustaja ovat kilvan kouluajan aina ihailleet ja ihmetelleet neidille neulomiani ja virkkaamiani pipoja, joten omat "keskiäkäiset" tuotokset voisivat olla mieleen... Mutta se väri!? Ja malli? Olen mielessäni jo yhtä mallisovellutusta miettinytkin, mutta nyt pitäisi sitten saada värin ja materiaalin suhteen nopeita päätöksiä aikaan.

2) verkkokassi - aina tarpeellinen ja hyödyllinen ja olisi nopea virkattava/neulottava. Ehkä helpoin vaihtoehto, ja kassiin voisi sujauttaa jotain muutakin mukaan, kenties?

3) virkattu amppeli + kukka siihen mukaan: olisi nopea ja varsin helppokin. Värillä ei niin suurta väliä, ulkonahan se kuitenkin roikkuu, ja voisi tehdä vaikka riemunkirjavat jämälangoista. Harkinnan arvoinen vaihtoehto, vaikka ehkä mieluummin sitä tekisi jotain ihan henkilökohtaiseen käyttöön.

4) Virkattu kolmiohuivi: näitähän syntyy nopeasti, kun vain ryhtyy toimeen. Mutta taas on se värikysymys... vaalea olisi aina pop, mutta toisaalta ja toisaalta...

Onko kenelläkään muulla sama ongelma pohdinnassa? Olisiko hyviä vinkkejä nopeiksi neule- tai virkkuutöiksi? Ja muistattehan, sukkia en neulo, tossuja voisi vielä harkitakin, mutta mieluummin sellaista, jota täytyy tehdä vain yksi kappale... =)