Eilen ja tänään on ollut ylenpalttista helmeilyä monella tapaa. Eilen illalla etsiskelin netistä lapsille ideoita hama-helmiaskarteluun, ja tänään sitten tulostin noita ideoita aika läjän. Tai siis ohjeita niihin. Istuimme Kuopuksen ja Esikoisen kanssa ruokapöydän ääressä räpläämässä helmiä melkein koko illan, lopputulemana muutamia uusia magneetteja jääkaapin oveen, yksi uusi joulukuusenkoriste sekä isänpäivälahjat molemmille papoille. Jaa mitäkö teimme? Tehtiin helmistä hauskat kehykset lasten uusimmille valokuville (tiedättehän ne lompakkokuvat, joita koulukuvissa aina on) ja niihin liimattiin sitten taakse magneetit. Huomenna täytyisi laittaa ainakin Keski-Suomen Papalle - joka muuten on jo päässyt kotiin sairaalasta!!! - postissa menemään tuo isänpäivätervehdys. Minun isälleni lahjat voi antaa ihan käteen, näemme kuitenkin sunnuntaina.

Tänään oli myös postissa tullut IhanItsen MariV:ltä ostamiani helmiä ja eilen illalla purin toissapäivänä halpakaupasta ostamani lasten kaulakoru-ranneketju -setit helmiksi. Vielä riittää purkuhommia, on jemmassa parikin kirpparilöytöä, jotka pääsevät vielä neulottujen tai virkattujen korujen materiaaliksi.

Eilen illalla yritin aloittaa aviosiipan kaulaliinan kaveriksi pipoa. Yritykseksi jäi, sillä yritin värkätä piposta Knittystä tutun Tychuksen tyylistä, mutta meikäläinen ei vain saa noita käännöskohtia siisteiksi sitten millään. Aina jää hillittömät reiät siihen kohtaan, joten luovutin suosiolla ja etsiskelin sitten tänään töiden lomassa opastusta netistä. Löytyihän sitä ja nyt pipo on itse asiassa viittä vaille valmis. Pakko oli neuloa miehen nähden, mutta hän tuskin enää kiinnittää mitään huomiota noihin tekemisiini, joten tuskin epäilee mitään. Illuusioneulehuivi on edelleen vaiheessa, mutta onnneksi miesväki on huomisiltana Suomi-Venäjä -lätkämatsissa, joten minulla on hyvä tilaisuus neuloa huivi valmiiksi, jos vain vanhempainyhdistyksen vuosikokouksen lomassa jotain ehdin tehdä... Luovutan suosiolla ja neulon tuon toisen pään ilman tekstiä, sillä tuntuu siltä, ettei pää kestä enää noiden aakkosten tulkintaa ohjeesta.

Huomenna on siis Esikoisella edustustehtävä, hän pääsee parinkymmenen muun joukkuekaverinsa kanssa saattelemaan maajoukkuepelaajia jäälle Hartwall Areenalle. Edellinen vastaava edustushommeli oli viime keväänä, ja silloinkin oli kyseessä Suomi-Venäjä -matsi. Silloin minäkin istuin tiiviisti seuraamassa peliä, nyt ei siihen ole mahdollisuutta.