Vanhempainyhdistyksen kirpparipäivä on nyt siis onnellisesti ohi ja kaikki me ahkerat naiset voimme huokaista tyytyväisyydestä. Vanhempainyhdistys nettosi mukavasti, sillä saimm emyytyä 40 kirpparipaikkaa, meillä oli 300 arvan arpajaiset ja buffetti sekä vanhempien tuomien lahjoitustavaroiden varassa pyörinyt oma kirpparipöytä, eikä todellakaan voi kuin ihmetellä, kuinka paljon saimme kasaan tulevia projekteja varten. Ensi viikolla on kiitoskirjeen lähettämisen paikka, ja mietin vain, kuinka onnistun sen tekemään ilman täysin ylitsetursuavia ylisanoja. Tai mitä sitä turhia kursailemaan, kiitetään kunnolla kun kerran kiittämistä on!

Tämän illan aion löhötä viimeinkin hyvällä omatunnolla television edessä tikutellen tuota Vokue-inspireerattua huiviani ja nauttia ansaitusti laakereilla lepäämisestä.
****
Pirjo kyseli kommentissa ohjetta kännysukkaani. No, siis eihän se oikeasti mikään sukka ole, onpahan vaan kuin pieni peukaloton lapanen. Nuo pari tekemääni olen tikutellut seiskaveikan ja jussin jämistä, ja käyttänyt 3,5 mm:n sukkapuikkoja. Ohje on lyhykäisyydessään tällainen: luo kolmelle puikolle jokaiselle 8 silmukkaa, yhteensä siis 24 silmukkaa. Yhdistä pyöröneuleeksi ja neulo 2o, 2n resoria noin 5-7 cm. Sitten neulo sileää, kunnes pussi on riittävän pitkä kännykällesi, eli känny mahtuu miltei kokonaan sileäneuleiseen osaan, mutta ei aivan. Kavenna sitten seuraavalla kerroksella kerroksen puolivälissä ensin tekemällä ylinostokavennus, sitten neulo kaksi silmukkaa oikein yhteen, neulo kerros loppuun ja kavenna kaksi viimeistä silmukkaa ylivetokavennuksella ja seuraavan kerroksen ensimmäiset silmukat neulo oikein yhteen. Neulo yksi kerros ilman kavennuksia, tee kavennukset vielä kertaalleen ja neulo seuraava kerros ilman kavennuksia - sinulla pitäisi olla nyt 16 silmukkaa puikoilla. Siirrä tämän kavennuksettoman  kerroksen aikana silmukat kahdelle puikolle. Käännä neuleen nurja puoli näkysälle ja päättele silmukat ns. kolmen puikon päättelynä so. neulomalla. Päättele langat ja sujauta kännykkä uuteen, lämpöiseen kotiinsa. Resoria varten voit tarvittaessa ottaa vielä puolta numeroa tiukemmatkin puikot, sillä sukassa ei ole mitään sulkemissysteemiä, kun resori on riittävän pitkä ja napakka känny pysyy sukan sisällä hyvin, kunhan ei ihan nurinperin roikota ja ravistele.

Yritän huomenna jaksaa ottaa kuvat noista lasten kännysukista ja laittaa tänne, niin saatte ehken paremman käsityksen itse tuotteesta.

Mutta nyt menen ihailemaan Erkki Toivosta ja kotikaupungin tähtiä, ja nauttimaan huivineulomisesta. Tuo malli on uskomattoman nopeatekoinen, kun alkuun pääsee...