... vaan Amazing Crohet Lacesta pääsi koukulle Abydos Vest. Lankaa en oikeastaan edes miettinyt, vaan luontevasti koukulle siirtyi vastikään torstaina ostamani Schachenmayr nomotan Storia. Lanka on meleerattua harmaata, ja todella joustavaa, koostumukseltaan siinä on 47 % villaa, 28 % polyamidia ja 25 % akryylia. Lankaa on todella mukava virkata, todennäköisesti sitä olisi mukava myös neuloa, mutta kun lankaa oli tuota väriä kaupassa vain 6 kerää, aion yrittää upotata ne kaikki tuohon liiviin. Luultavasti siinä onnistunkin. Abydos virkataan ylhäältä alaspäin, ja kainaloista eteenpäin virkkaus tehdään suljettuna, joten voin virkata tuosta niin pitkän kuin lankaa riittää - paitsi jos se alkaa ulottua jo polviin asti... Sittenhän siitä tulee mekko! =)

700406.jpg

Olen jo hyvän matkaa edennytkin, vaikka olen koko ajan joutunut purkamaan jotain, sillä ohjeen seuraaminen on oikeasti hankalaa, kun on viime ajat tehnyt kaiken ihan vain omasta päästään säveltäen. Vaikea tämä ei siis ole, mutta en malta lukea ohjetta kunnolla. Sain juuri takakappaleen yläosan valmiiksi, ja seuraavaksi teen etukappaleen yläosan, ja siitä homma sitten jatkuukin pyörönä virkaten.

Tämän kirjan ohjeet ovat sellaisia, että tekee mieli tehdä ne useina versioina, niin jotenkin omilta ne vain tuntuvat. Näin se sitten käy, kun lopultakin kohtaa "sen oikean" ... =)
-------
Ensimmäinen melkeinlomapäivä (virallisestihan loma alkaa vasta maanantaina) on muuten sujunut järjestelyn merkeissä: olen kahlannut läpi lasten vanhoja vaatteita ja sukulaisilta ja muualtakin tulleita lahjoitusvaatteita, kasannut pois annettavia ja pistänyt pesuun sellaisia, jotka pääsevät seuraavaksi käyttöön. Pesukone on laulanut tasaisesti koko päivän kodinhoitohuoneessa, ja takapihalla on iloinen kesäliputus, sillä sadepilvet antoivat viimein periksi ja nyt aurinko taas paistaa, ja sopiva tuulenviri kuivattelee pyykkejä. Muuhun kierrätykseen menevää vaatetavaraakin on jo puolitoista jätesäkillistä, ja seuraavaksi pitäisi kai ryhtyä käymään läpi ulkovarastossa olevia tavaroita. Tai oikeastaan seuraavaksi pitäisi käydä läpi lankoja ja pakata niitä uusiksi. Olen viime aikoina hankkinut niin paljon uutta, että homma vaatii uudelleenjärjestelyjä - ja äidiltä tammikuussa palautuneet langatkin pitäisi sijoittaa jonnekin... *huoks* Mutta nyt aion istua tunnin, pari television edessä ja virkata liiviäni, sitten on taas aika käydä töihin käsiksi.