Lupasin joskus jossain kohtaa, että välipäivinä laittaisin tänne blogiin kuvia viimeaikaisista käsitöistä ja vähän muustakin... No, suuret lupaukset eivät suuta halkaise, sanotaan, ja kuvallinen ilotulitus ei tällä erää yllä aivan Kauppatorin uudenvuodenjuhlinnan tasolle, mutta parempaakaan ei ole tarjolla... =) Joten tässä tulee, vanhan vuoden läähättäessä viimeisillään ja uuden odottaessa jo nurkan takana:

321873.jpg

Tämän viinipullopussin neuloin harmaasta Fritidsgarnista sekä joskus ammoin Tallinnassa tuodusta viininpunaisesta hahtuvasta. Pussi on huovutettu ja se sisältää valikoidun punaviinipullon, joka meni pussin kanssa joululahjaksi aviosiipan vanhemmalle veljelle ja hänen avokilleen.

321874.jpg

Nämä huopasesta neulotut tossut ovat oman isäni joululahja, tosin appiukko sai samanlaiset, värityksenä vain oli apella farkunsininen ja tuo sammaleenvihreä. Tervetulleita varpaanlämmittimiä olivat kummallekin saajalle.

321883.jpg

Esikoisen taidonnäyte: hama-helmistä muotoiltu avaruussukkula isoveljeni eli lasten kummisedän joululahjaksi. Pakettiin laitettiin sukkulan lisäksi myös samankokoinen satelliitti sekä allaolevat avaruusjutut, joista tehtiin jääkaappimagneetteja:

321884.jpg

Aika hienoja, vai mitä?

Minut valtasi joulun jälkeisessä euforiassa tossuinnostus, jonka tuloksena olen nyt neulonut neljät huovutetut tossut:

321881.jpg

Nämä kirsikanpunaisesta ja harmaasta Fritidsgarnista neulotut tossukat saa työkaverini ja entinen sihteerikollegani - toivon hartaasti, että koko on sopiva.

321877.jpg

Tässä puolestaan rouvan omat varpaanlämmittäjät: huomatkaa siro ja hyvin ruskettunut nilkka... =( Lankana Fritidsgarn ja hyvin vanha Tango.

321878.jpg

Esikoiselle syntyi tossut paikallisen lammaskasvattajan omista villoista. Värityksen on valinnut esikoinen itse ja nuo eivät siis todellakaan ole Ruotsin värit, vaan Nummelan Palloseuran. Kärjessä oleva keltainen nipukka on koristenauhan pää, jota en sitten saanut leikata pois, vaikka tarkoitus oli. No, omistaja määrää, minä vain teen...

321880.jpg

Ja vielä Kuopuksen hehkeät tossukat: lankana noista ensimmäisistä jäljelle jäänyt kirsikanpunainen ja joskus hetken hairahduksessa hankittu vaaleanpunainen Fritidsgarn sekä Tango Fani. Aika namuset tossut, vaikka sen itse sanonkin.

Että tällaisia kuvia. Eilen illalla aloitin lankainventaarion, jossa alan pikkuhiljaa olla voiton puolella... Enpä kuitenkaan täällä vielä paljasta, missä mennään, sillä taidan Maartsin esimerkkiä seuraten pistää pystyyn pienen blogikisan noihin lankoihin liittyen. Vielä en ole aivan varma, mitä niihin liittyen arvaillaan, mutta perästä kuuluu, eiköhän kisa ilmaannu kanaville heti uuden vuoden alkajaisiksi.

Näin uuden vuoden aattona kuuluisi kaiketi tehdä hyviä päätöksiä uudelle vuodelle... sanomattakin lienee selvää, mitä minun on syytä luvata lankojen suhteen. Mutta muita käsitöihin liittyviä hyviä päätöksiä voisi kuitenkin tehdä:

Julkisesti siis lupaan täällä blogissani, että vuoden 2007 aikana
- neulon edes yhdet sukat ja lapaset
- neulon jotakin, missä on palmikoita
- neulon molemmille lapsilleni jotain muutakin kuin tossuja, pipoja ja kaulaliinoja
- neulon itselleni ainakin yhden vaatekappaleen (huiveja ei lasketa vaatteiksi!)
- osallistun lankahamstereihin, jos sellainen taas toteutetaan
- osallistun ainakin yhteen vaihtoon
- opettelen neulahuovutusta
- opettelen haarukkavirkkauksen
- neulon tai virkkaan jotakin johonkin hyväntekeväisyyskeräykseen
- ompelen jotakin (WAU!)

Ehkä tuossa on riittävästi hyviä lupauksia... Lienee parasta tallentaa tuo lista myös ihan omalle sivulleen, jotta voin paremmin seurata lupauksieni toteutumista.

Näin. Rakkaat ystävät, kiitos seurastanne tänä vuonna ja jatketaan yhdessäoloa ensi vuoden aikana. Toivon teille kaikille oikein onnellista, hedelmällistä, kaunista, ihmeellistä, voimia antavaa, virkistävää, levollista ja uutta vuotta 2007!