Aviosiippa on kärsinyt vatsataudista eilisestä illasta asti, tuli metsätöistä ja ehti juuri syömään, kun sitten kohta jo vietiinkin pesuhuoneen puolelle. Minä olen kantanut tuoremehua ja teetä, hakenut villasukkia jalkaan ja muuten vain -anteeksi nyt, eihän saisi nauttia kun toinen sairastaa- nauttinut siitä, että saan tehdä käsitöitä ja katsoa telkkaria. Itsekin olen viettänyt koko päivän yöpaidassa, vaikken kipeä -ainakaan vielä- olekaan, mutta mitä turhia pukemaan, kun ei uloskaan ole asiaa. Saas nähdä, tarttuuko tauti minuunkin, vai selviänkö säikähdyksellä. Vielä ei ole oireita tuntunut.

Sain perjantaina Ravelryä selatessani idean eräästä virkatusta hartialämmittimestä, jota ryhdyin soveltamaan sitten neuloen. Homma muuntuikin aika toisenlaiseksi kuin mitä alunperin mielessäni oli, jotain liivin tapaista tästä ehkä sittenkin tulee, mutta katsotaan. Lankana on harmaa Aino, jota taannoin löysin lähiPrismastamme, ja ostin kolme kerää. Arvatkaa harmittaako, etten sittenkin ostanut enemmän??? Nyt on jo kolmas kerä menossa, ja vaikka kuinka mieluilisin tehdä tästä ihan neuletakin, ei se tule onnistumaan, sillä vaikka epäilenkin, että tuota harmaata saattaisi Prismassa vielä ollakin, niin enhän minä sitä voi ostaa, Hamsterikuukausi kun on menossa.

1301215.jpg

Pituutta tuohon vielä pohdin lisää, mutta miten, saa nähdä. Nyt tuo riittää pituudeltaan juuri ja juuri lämmittämään rintavarustusta, mutta lankaa kun on vielä melkein kerällinen, niin kyllä sen voisi kokonaan pois käyttää.

Neuloin tuota hyväkästä eilisillasta alkaen puolet yöstä ja tänään sen sain tuohon vaiheeseen, ja sitten tuli hetkellinen kyllästyminen ainaoikea-neuleeseen. Mielessä on muhinut jo pari päivää, että pitäisi nuo laukun teosta jääneet samettilangat tuhota kokonaan pois, joten otin 8 mm:n virkkuukoukun ja koukuttelin tämän huivin laukulle kaveriksi:

1301208.jpg

Kyllä on herkkuja värejä, sääli, ettei laukussa ollutta tummaa petroolinväristä jäänyt yhtään. Vieläkin tosin lankoja jäi vähän, mutta ne taidan käyttää sitten vaikkapa Mielityn inspiroimiin riemupyöriin tai johonkin muuhun pikkuprojektiin. Tällä huivilla on painoa 155 g, ja se on kertakaikkisen namukas asustehuivi vaikkapa farkkujen kanssa käytettäväksi...

Kolmiohuivitkin pääsivät pois pingotuksesta ja päättelinkin ne, ja tässä pari hiukan kauniimpaa kuvaa valmiista huiveista:

1301210.jpg
1301212.jpg

Ylempi on siis Idenan Crazy-sukkalankaa, ja painoa sillä on 142 g. Alempaan käytin tuota lilaa kampanjaseiskaveikkaa melkein yhden ison kerän (se oli jo ehtinyt vajentua mm. neulotun otsapannan verran) ja tuota vanhempaa, meleerattua lilaa sen, mitä oli vielä jäljellä. Huivin paino on 160 g, joten tänä viikonloppuna saan hamsterisaldoihini lisätä 142 + 160 + 155 = 457 g, kun tuota harmaata liiviä ei vielä voi laskea.

Olen tuohon samettilankahuiviini niin tyytyväinen, että taidan kaivautua lankalaatikoihin uudemman kerran ja etsiä sieltä sopivia uhreja seuraavaa huivia varten... Jospa vielä saisi tälle viikonlopulle jokusen lisägramman koukuteltua!

Lapsetkin ottivat yhteyttä Atlantin takaa Skypellä eilen illalla. Ihan niitä näitä höpötellessä meni puolituntinen, jonka päätteeksi lapset valmistautuivat lähtemään Washingtonin eläintarhaan ihailemaan mm. jättiläispandaa. Kuopuksella oli kuulema jo vähän ehtinyt ikäväkin tulla erityisesti äitiä, siitäkin huolimatta, että äiti kuulem "kotkottaa koko ajan"... Voi rakkaat! Tällä hetkellä he ovat todennäköisesti taas joko lentokoneessa tai jo laskeutuneet Floridaan, ja huomenna pääsevät sitten jo Disneyworldiin.

Mutta nyt lankalaatikolle ja sitten telkkarin eteen - eilen illalla katselin Predatoria DVD:ltä (sorruin perjantaina ostelemaan muutaman DVD:n), olisikohan nyt aika katsoa Piukat paikat???