Tänäkin vuonna lähdin sitten mukaan Lankahamstereihin. Harkitsin asiaa pari kertaa - en siksi, ettei tarvetta hamsteroinnille olisi, vaan siksi, että minulla on hieman taipumusta pistää tällaiset tempaukset överiksi. Kilpailuvietti iskee, nääs... Tänä vuonna asetin kuitenkin itselleni maltillisen tavoitteen ja päätin, että kuluu mitä kuluu. Kaikki varastosta poistuva on plussaa!

Tämä valmistui kuitenkin ennen hamsterikuun alkua:

Novitan Puroa värissä Takkatuli, kolme kerää ja edelleen laskematon määrä silmukoita - tuloksena tuollainen niin kovin trendikäs iso lenkki, jonka voi kietaista kolmeen kertaan kaulan ympäri. Käyttöneule, ollut kaulassa oikeastaan valmistumisestaan lähtien (melkein) koko ajan.

Ja koska harmittavasti jäi yli yksi kerä lankaa, tuli ensimmäisestä hmsterityöstä pipo:

Tähän kului sitten se viimeinen kerä, tasan tarkkaan. Pipohan on perin simppeli, sileää neuletta, mutta neulaisin siihen sopivasti reikiä ja lopuksi piitkän I-cordin, jonka pujottelin aukoista sopivasti ristikkäin. Pipoa voi halutessaan muunnella moneksi I-cordin sijoittelua muuttamalla. Tämäkin on viihtynyt päässäni, sillä se on lämmin ja kevyt. Hamsterisaldoon 50 g.

Torkkupeittoprojekti on edelleen kesken. Tammikuussa valmistui 12 neliötä, ja nyt helmikuussa on valmistunut jo neljä lisää:

Viimeisistä neljästäkin on jo tuo keskusympyrä valmiina, koukuttelen niille vain harmaat reunukset ja sitten alkaakin se tylsin puoli: loput kahdeksan tilkkua pitää kastella ja pingottaa (yääääh...) ja sitten pitäisi kaikki 20 neliötä sommitella ja ommella yhteen (YÄÄÄÄÄÄH!). Alan luultavasti hymyillä vasta sitten, kun on aika virkata peitolle ohut reunus... Näistä tilkuista hamsterisaldoon 330 g.

***

Meillä ei ainoastaan tehdä itse, meillä myös vastaanotetaan toisten etevien neulojien aikaansaannoksia. Tein oravannahkakauppaa Lapasesta karanneen kanssa, ja meille saapui tänään Itellan hämmästyttävän nopealla toimituksella jo toiset, mutta ihan erilaiset kuin (minulle tulleet) ensimmäiset Nupsukat. Nämä olivat Esikoiselle, jonka jalkaan sukat löysivät tiensä lähes yhtä nopeasti kuin lämäri lähtee siitä sikakalliista (ja huippuhyvästä) uudesta mailasta...