ajan kanssa. Liikaa juttuja ja liian vähän aikaa. Tänään on odotettavissa mieluisia vieraita iltasella: veljeni ja vaimonsa (ai kun ihana sanoa noin...*hii*) ovat viime yönä ajelleet Keski-Suomesta perheemme mökille n. 27 km:n päähän meistä, ja lupailivat kyläilyä illaksi. Veljeni lähtee huomenna hyvin varhain taas takaisin jenkkeihin, A seuraa perässä parin viikon päästä, tällä kertaa "lopullisesti", ei vain kyläilemään. Täytynee pistäytyä kaupassa ennen kotiin menoa, että on jotain tarjottavaa.

Esikoisella on vapaapäivä harrasteista tänään, sitten onkin kahdeksan päivän putki - joka päivä harjoituksia tai pelejä. Kuopuksella on tänään partio ja huomenna olisi taas tanssi-ilta. Ja minun pitäisi yrittää olla joka päivä mahdollisimman pitkään töissä. Mahdoton yhtälö.

****

Taistelukalamme Pasianna siirtyi ajasta ikuisuuteen jo viime perjantaina. Katselin kalaa sillä silmällä, ja vaikka se olikin ryhtynyt uudestaan syömään, totesin, että vatsa oli niin pöhöttynyt eikä kala kyennyt uimaan kuin hetken kerrallaan, joten Kuopuksen kanssa vakavasti keskusteltuani päätimme, että on aika päästää Pasianna kärsimyksistään. Kuopus itkeskeli kyllä kovin, ei se sitten ollenkaan niin helppoa ollutkaan se omasta lemmikistä luopuminen, mutta urheasti hän kesti koko touhun. Päädyimme sitten lopulta kuitenkin käyttämään kiehuvaa vettä, ja loppu oli nopea. Käärimme kalan paperiin, Kuopus kaivoi sille haudan takapihan kukkapenkkiin ja hautasimme kalan sinne. Kukkapenkki on ison kiven kupeessa, joten hautakivi ja kukatkin oli ihan valmiina... Pari kertaa asia muistui Kuopuksen mieleen viikonlopun aikanakin, ja pientä itkua siinä vielä väännettiin, mutta vakuutin, että Pasiannan on nyt parempi.

Nyt olisi sitten akvaariossa paikka vapaana. Ehdottelin neidille, että hankkisimme hänellekin pienen kalaparven, mutta neiti haluaisi jonkun yksittäisen kalan tai parin. Olisiko hyviä ehdotuksia kenelläkään? Akvaario on pieni, 56-litrainen, joten kovin suureksi kasvavaa kalaa siihen ei parane laittaa. Muut asukit ovat kuusi kardinaalitetraa sekä kaksi imunuoliaista. Oman mukavuuteni vuoksi en halua hankkia mitään kovin vaativaa asukkia, sillä akvaario on kuitenkin pääosin minun vastuullani, eli ei kovin kranttua kalaa veden ja/tai lämpötilan suhteen. Voisihan siihen nyt uuden taistonkin hankkia, mutta ehkä mieluummin joku vähän pitkäikäisempi tapaus... Olen yrittänyt netistä vähän katsella, mutta tuntuu siltä, että noin pieneen akvaarioon ei kauheasti vaihtoehtoja ole.

****

Käsityöt edistyvät rauhallista tahtia. Kaksi hupukasta on yhtäaikaa työn alla, toinen lojuu kotona rahilla ja toinen kulkee mukana. Eilen illalla tuijottelin Bond-leffaa ja neuloin sitä kotityötäni, ja siinä onkin enää neulottavaa ehkä yhden illan tarpeiksi. Mukana kulkeva on vielä enemmän kesken.

Mutta nyt alkaa aamukaffe olla juotu ja sähköpostit luettu, aika tarttua töihin. Hyvää alkanutta päivää itse kullekin!