Tuon kummempaa otsikkoa ei nyt jaksa. Huomaan, että viikonloppuni ovat nykyään niin kiireisiä, etten ehdi edes bloggaamaan, saati sitten lukemaan muiden blogeja. Sen ajan, minkä ehdin, teen käsitöitä.

Isäntä täytti vuosia lauantaina. Minä olin ylitöissä suurimman osan päivää, ja säntäsin kotiin Nummelan kautta - esikoinen oli kaverin synttäreillä omalla koulullaan. Kotiin päästyämme jäin ihailemaan hetkeksi naapurin isäntiä, jotka olivat tuomassa parakkiamme perille - ei sitten ollutkaan ihan "kakunpala" se homma, mutta siellä se nyt jököttää. Ruma, mutta toimiva. Siippa kävi sieltä jo repimässä ikuvanhan kokolattiamaton pois ja tutki tilanteen muuten. Töitähän tuo tulee teettämään, mutta se oli jo tiedossa. Isännän synttäreitä juhlittiin siis työn merkeissä, tosin laitoin heti kotiin tultuani koko perheelle tortilla-aterian, ja myöhemmin lämmitin saunan, isoveljenikin kanssa juttelimme skypen kautta amerikoihin. Rauhallista illanviettoa siis oli.

Eilen lähdimme Myyrmäkeen, kun esikoisella oli peli EVUa vastaan. Minä ja kuopus heitimme miesväen hallille ja singahdimme tunniksi Myyrmanniin. Tuloksekas reissu, löysimme neidille uudet talvikengät kohtuuhintaan ja muutakin pientä tarpeellista, ja ehdimme vielä hyvin hallille katsomaan peliä. Se olikin varsinainen jännitysnäytelmä, ja meillä äideillä oli taas aihetta marmatukseen, sillä tuomarien tasapuolisuudessa oli toivomisen varaa. No, tuomaripelistä huolimatta Nupsin pojat voittivat 4-2, ja esikoinenkin teki yhden maalin, joten tyytyväisinä palailimme kotiin. Mamma ja pappakin tulivat sitten kahvittelemaan vävypojan syntymäpäiviä, ja siinä se alkuilta sitten mukavasti vierähtikin.

***

Sunnuntaiaamuna tein akvaario"remonttia" eli vaihdoin vedet ja istutin samalla uusia kasveja sekä asensin hiilidioksidipumpun. Uudet ja vanhat kalat tuntuvat viihtyvän oikein hyvin nyt, toivotaan, että Pasi ja Anna ovat pitkäikäisempiä kuin edellinen kuopuksen lemmikki... Ainakin niille ruoka maistuu!

***

Viikonlopun ja loppuviikon käsityöt ovat olleet Lapaskuun motivoimia. Patakinnaskokeilut ovat edenneet siihen pisteeseen, että mallikkaita kappaleita on syntynyt jo viisi valmiiksi huovutettua, kaksi odottaa valmiina koneeseen pääsyä ja kahdeksan kinnas on jo puikoilla. Viikolla syntyi yhteensä kolme kinnasta, yksi Naturgarnista ja kaksi Huopasesta. Lauantaina neuloin kaksi kinnasta Naturgarnista, eilenkin syntyi kaksi kinnasta samasta langasta ja kolmas on jo kohta puolivälissä. Tykkään sitten tuosta langasta - neuloutuu mukavasti, huopuu kauniisti - ihan toista kuin Huopanen. Onneksi minulla on ihan kohtuullinen varasto tuota lankaa, mutta Huopasiakin olisi syytä kulutella pois. Hahtuvaa en vielä ole patakintaisiin kokeillut enkä Fritidsgarniakaan, mutta minusta tuntuu, että nuo langat sopivat paremmin muihin projekteihin.

En ole jaksanut enkä ehtinyt noita kintaitani kuvaamaan tai punnitsemaan, mutta pläjäytän niitä sitten kerralla blogiin ja ravelryyn ja Lapaskuuhunkin.

***

Ulkona päivä valkenee. Aamulla oli pakkasta sen verran, että auton ovet olivat jäässä sisälämmittimestä huolimatta. Onneksi kuskin puolen ovi sentään aukesi, mutta ikävämpi yllätys oli se, kun auto lämpeni ja kesken moottoritiereissun oikeanpuoleinen ovi, jota olin turhaan yrittänyt aamulla avata, aukesi itsestään. Onneksi ei kuitenkaan ihan auki asti, sillä olin ohituskaistalla, mutta kyllä siinä kieli keskellä suuta sai ajella, että sai oven vielä kiinni. Toivottavasti tällainen sää jatkuu, tämä on marraskuussa ihan kaikkein parasta!