Ulkona paistaa aurinko huikaisevalla voimalla, taitaa olla koko vuoden paras pakkaspäivä menossa. Olen oikein iloinen siitä, että istun kuitenkin sisällä, sillä täälläkin kädet palelevat, ja ilman villasukkia varpaat olisivat varmasti yhtä kylmät. Hartioita sen sijaan lämmittää tämä:

Kuva on juuri niin tasokas kuin kuvaajakin; talviaurinko on nyt niin kirkas, että kaikki vaaleat pinnat häviävät taustaan jopa talon varjoisimmassa huoneessa kuvattuna. Mutta pääasia kyllä näkyy, eli tämä Lorna's Lacesin ihanasta villalangasta neulottu hartialämmitin/keeppi. Lanka on ollut minulla jo useamman vuoden, ostin sen jo edesmenneen nettilankakauppa Secret Woolin omistajalta suoraan käydessäni häntä tapaamassa - olimme siihen aikaan salaiset neuleystävät! Raatsin tätä ihanuutta ostaa kolme vyyhtiä ja ne ovat kaikki nyt tässä. Värin nimi on Camouflage, ja lankaa meni siis 210 g.

Mallia otin tästä (Ravelry link), tosin kauluriosa jäi huomattavasti matalammaksi ja silmukoitakin lisäsin reilulla kädellä, loppuvaiheessa puikoilla oli 280 silmukkaa, mutta juuri sopiva tästä tuli. Jos olisi ollut vielä yksi vyyhti olisin kenties raatsinut neuloa tuon kauluksenkin riittävän pitkäksi. Jossain vaiheessa silmukkamäärä pikkuisen lätäköitti, mutta se ei minua haittaa - pätkävärjätyksi tämä on silti minusta ihan nätti.

Pipointo on jatkunut myös, joskin nyt taitaa jo olla riittävästi päänlämmittimiä lahjalaatikossakin:

Tuosta oranssista Capucinesta piti tulla minun piponi, mutta on inasen liian railakas malli näin keskiäkäiselle; peilistä katsoi minua väsähtäneen oloinen, keski-ikäinen Peppi Pitkätossu. Mutta malli on muuten  kiva, aion tehdä itselleni pienillä muutoksilla tuon uudestaan. Tuon lanka on oranssia Ainoa, jota olen taas jemmaillut vuosikaudet laatikossa, kaverina sillä on muistaaksen Wetterhoffilta ostamaani ohutta karstavillalankaa.

Tuo raitaneulominen innosti minut tekemään peräti neljä pipoa, ja keskimmäinen on oma suosikkini. Regian sukkalanka ja sen pitkät väriliu'ut pääsevät oikeuksiinsa violetti seiskaveikkaa vasten. Revontulet tulivat tästä ensimmäisinä mieleen! Ja oikealla on tuollainen "marjapuuroa ja mansikkavaahtoa" -pipo, joka ei ole ollenkaan minun väriseni mutta ehkä sillekin vielä lämmitystä kaipaava pää omistajaksi löytyy.

***

Tänään olen tehnyt töitä kotoa käsin - on mukavaa kun ei tarvinnut lähteä pimeällä ajamaan, ja työasuksi on vallan mainiosti kelvannut pyjama ja villasukat. Töitä saa tehtyä hyvin, kun ei kukaan pääse huoneen ovelle häiriköimään. Laitoin äsken kahvin tippumaan, ja hetken päästä menen kahvikupin kanssa vielä hetkeksi töitäni jatkamaan. Sitten onkin jo aika sujahtaa suihkuun ja sen jälkeen alkaakin taksikuskivuoro... Esikoiselle on vietävä lätkäkassi, sitten menen itse kampaajalle, ja kuopustakin on kuskattava partioon...

Aurinkoista loppupäivää itse kullekin!