Tilkkuilu on pahasti addiktoivaa. Vai mitä sanotte siitä, että vaikka Kuopuksen kauluri on edelleen ja koko ajan kesken (johan tässä kesä taas ehtii tullakin...) niin minä vain neulon dominotilkkuja?? Eilen illalla oli kesken yksi tilkku, jonka ajattelin neuloa loppuun (kuvassa tuo lila-pinkki-harmaa). Ja kun se tulikin niin nopeasti valmiiksi, niin aloitin sitten uuden sen sijaan, että olisin ottanut kaulurin esiin. Ja kun iltaa piisasi, niin sekin tilkku tuli valmiiksi (kuvassa alhaalla oikealla, kirkas sininen-vihreä-vaaleansininen). Ja kun olin kerran vauhtiin päässyt ja puikot oli jo niinsanotusti valmiiksi rasvattu, niin kyllähän siinä sitten menee kolmaskin tilkku samoilla lämpöisillä... (kolmas valmistunut tilkku alhaalla keskellä, lohenpunaista-preussinsinistä-pinkkiä). Ja neljäskin tilkku tuli kyllä aloitettua, mutta se ei tullut enää valmiiksi, kun kello oli jo 01.30, ja ajattelin, että ihan hyvä olisi nukkuakin ennen työpäivää... Mutta kuvasin tilkut kumminkin, ja jossain siinä välissä tuumasin, että nyt olisi myös hyvä sauma päätellä langanpäitä joutessaan, joten sekin tuli hoidettua silloin pikkutunneilla. Punnitsin myös tilkut, viiden tilkun yhteispaino oli 126 g.

1352817.jpg

Oikeasti muuten neuloin myös loppuun yhden iänkaiken roikkuneen jutun eli ensimmäisen värikynän siihen Kuopuksen torkkupeittoon... Muistattehan tämän?

939945.jpg

Olin tuota neulonut ennen joulua jo aika pitkäksi, taitaa olla noin 130-150 cm pitkä (en jaksanut enää mitata), eikä siitä enää uupunut juuri mitään, joten nappasin keskeneräisen lankahuoneesta ja neuloin kymmenkunta riviä ainaoikeaa ja lopuksi vielä helmineuletta kuutisen riviä ja päättelin. Nyt ei puutu enää kuin kolme tai neljä värikynää lisää... *huoks* En jaksanut edes punnita mokomaa, mutta kun siihen meni melkein kaksi kokonaista kerää (100 g) tuota lohenpunaista Jussia ja sitten tuon terän roosa seiskaveikka, niin arvelisin, että grammoja on noin 200-210. Loput toisen kerän Jussit neuloin siihen yhteen tilkkuun...

Pinkki seiskaveikka (siitä yhdestä kerästä) loppui, kirkkaansininen seiskaveikka vetelee viimeisiään vielä keskeneräisen tilkun lankaresurssina. Tuota värikynäpeittoa varten minulla kyllä on hamstrattuna kirkasta punaista, kampanjavaaleanpunaista, tummaa punaista ja pinkkiäkin seiskaveikkaa vielä - niistä keristä varmaankin riittäisi myös tilkkujen raidoiksi... Onneksi tänään on jo perjantai ja viikonloppuna on ainakin vähän käsityöaikaa tiedossa... *humhum...* kauluri on kyllä saatava neulottua valmiiksi, ja boleroakin pitäisi neuloa tehollisesti. Mielessä pyörii kuitenkin koko ajan lisää suunnitelmia... ja nuo uudet puuvillalangatkin vähän huutelee, tosin vielä aika vienolla äänellä - onneksi!