Käytössäni oleva auto on lähes saman ikäinen kuin Kuopus-neiti, ja autothan tunnetusti ovat vuosiltaan lähes kuin koirat, eli yksi vuosi vastaa aika montaa ihmisen vuotta. Kuten autoissa yleensäkin, on tässäkin aina jotain pientä vikaa - jokin namikkeli on irti tai tuulilasissa on särö. Jotkut viat ovat harmittomia ja saavat odottaa päivää parempaa, toiset vaativat välitöntä korjausta.

Myönnän, olen toisaalta aika pitkämielinen eli jotkut viat eivät minua häiritse lainkaan, ja toiset taas syövät naista ihan kybällä. Tänä talvena on syönyt naista se, ettei kuskin penkin lämmitin toimi. Apukuskin lämmitin sen sijaan toimii, joten ns. käsilaukkuni on yleensä saanut nauttia hyvinkin lämpimästä olosta, varsinkin silloin kun jompikumpi elämäni valo on vääntänyt pilailumielessä lämmittimen tappiin, ja minä huomaan sen vasta siitä, kun pystyn lämmittelemään kohmeisia sormiani lämpöisen reppuni paahteessa sitä autosta ulos ottaessani...

Onneksi minulla yleensä on sen verran pitkä takki, ettei takapuoleni nyt ihan jäädy penkkiin istuessa, mutta mukavampaakin voisi olla. Minulla oli myös tarve päästä eroon varastooni kertyneestä huopasesta, josta en erityisemmin pidä muutoin kuin kestävien kotitossujen raaka-aineena, joten päätin yhdistää kysynnän ja tarjonnan:

Tikuttelin herkullisista retroväreistä (ruskea, tumma vihreä, herneenvihreä ja poltettu oranssi) 90 cm pitkän ja 52 xm leveäön putken, jonka ompelin kiinni päistään ja muutamasta kohdassta keskeltäkin. Heitin putken 40 asteen kirjopesuun muutaman pyyhkeen kanssa, ja kas, seuraavan aamuna minua odotti tulos:

Paksu, pehmoinen ja varmasti lämmin istuinalusta, jolla on kokoa 37 x 48 cm. Kiitettävästi hävisi erityisesti pituutta, mutta tästä tulikin kertayrityksellä juuri sopivan kokoinen auton penkin lämmittäjä. Ja koska joka asialla pitää olla monta käyttöä, tämä kulkee sopivasti auton mukana myös jäähallille istuinalustaksi - sekin kun tuppaa aina unohtumaan matkasta.

Tämä oli sitten 15. lankahamsterityö ja painoi 375 g. Ja tänään se on myös ensimmäisen kerran testattu tositoimissa, liki 25 asteen pakkasissa, ja hyvin lämmittää...