Pelagia-tädillä on taas tiedossa ei ihan niin harvinaista, mutta aina yhtä hyvää herkkua: koko perhe on poissa maisemista muutaman päivän. Keskiäkäisen elämässä on vähän iloja, ja tämä on yksi niitä suurimpia, sillä se tarkoittaa sitä, että saan viettää muutaman päivän itseni kanssa yksin. Syön mitä haluan, silloin kun halua, nukun niin pitkään kuin haluan, teen tai olen tekemättä. Juhlaa!

Kävijälaskurini teki taas tepposet. Yhtäkkiä siitä hävisi liki 5000 kävijää, eikä laskurisivun webmasteri tietenkään vastaa sähköpostiin. Onko kenelläkään hyvää vinkkiä siitä, mistä saisi sellaisen laskurin, joka oikeasti toimii?

Tämä on oikeasti todellakin käsityököyhä viikko. En ole saanut aikaiseksi yhtäkään maskottia, enkä mitään muutakaan valmista. Eilen illalla tosin sain neulottua Kuopuksen toppiin helman valmiiksi, tänään täytyy sitten poimia silmukat reunasta ja ryhtyä neulomaan urakalla pyörönä vartalo-osaa. Viikonloppuna aion myös sinnitellä valmiiksi vaihtolaukkuni, ja jos oikein ahkeraksi ryhdyn, teen loppuun myös oman kesäkassini. Ja onhan se hihatinkin edelleen odottamassa jatkotoimia, eli viimeisteltävistä käsitöistä ei ole pulaa...

Eilen illalla tein pienen shoppailukierroksen lähialueella. Lohjan asemalla on ollut oikein näppärä kauppa, Jysmä, täkäläinen vastine Etolalle. Sieltä on löytynyt keittiöön mattoa, vuoteisiin patjoja, lasten kavereille synttärilahjoja ja kaikenlaisia huushollin yleistarvikkeita, kuten muovisia käyttöastioita. Eilen olin sinne menossa etsimään läpinäkyvää säilytyslaatikkoa, kun pihana kurvatessani näin isot tekstit: loppuunmyynti, 50 % kaikesta pois! No, siellähän oli jo varsin tyhjää, en tiedä kuinka kauan loppuunmyynti oli jatkunut, mutta monenlaista pientä löytyi kyllä: ostin Kuopukselle helmiaskarteluun hama-helmiä sekä alustoja, esikoiselle ensi talvea varten harjoittelulumilaudan (7,50 euroa...), pakkausteippiä (65 senttiä rulla) ja maalarinteippiä (50 s rulla), pari pientä muovista säilytyslokerikkoa virkkuukoukuille yms. muulle pikkusälälle (1,75 s kpl), yhden hyllyyn unohtuneen muovisen säilytyslaatikon sekä pari pussia puisia, ruskeita verhorenkaita (niistä saa hyviä jutskia kasseihin!). Vielä jäivät mietintämyssyyn uusi matto keittiöön sekä metritavarana ostettavat läpinäkyvät muoviputket, joita luultavasti menen ostamaan tänään tai huomenna.

Kun sitten olin vauhtiin päässyt eikä läpinäkyvää muovilaatikkoa ollut löytynyt, suuntasin vielä Lohjalle paikalliseen markettiin. Sieltä löytyi Kuopukselle kesäkengät, esikoiselle uudet uimahousut, minulle hauska khakinvihreä kesähamonen (ja voi että, miten pientä kokoa... *hih*) ja se läpinäkyvä säilytyslaatikko. Olin varsin tyytyväinen päivän tulokseen.

Ai mihin minä sitä laatikkoa tarvitsen? Ei, olette aivan väärässä, ei siinä säilytetä lankaa. Se laatikko on nimittäin meidän akvaariomme. Nii-iin, sunnuntaina ja keskiviikkona askartelin Kuopuksen kanssa hama-helmistä meille akvaarion. Löysin netistä ohjeita erilaisiin kaloihin ja kasveihin, ja niitä väsäsimme yhdessä. Hain pihalta pikkukiviä ja soraa akvaarion pohjalle, kiinnitin kalat ja kasvit siimalla kiviin ja sitten vain vettä päälle. Alunperin akvaariona toimi kotoa valmiiksi löytynyt läpinäkyvä säilytyslaatikko, mutta se osoittautui heti alkuaan liian pieneksi, joten piti ostaa astetta suurempi versio. Uskokaa tai älkää, akvaario on tosi hieno! Jos vain saan otettua siitä kuvaa, laitan sen tännekin näytille. Näppärä ja taloudellinen juttu, kalat eivät tarvitse hoitoa eivätkä ruokaa, riittänee, että vesi vaihdetaan silloin tällöin... =) Innostuin hommasta siinä määrin, että tuohon eilen löytyneeseen pieneen muovilaatikkoon tulee miniakvaario, ehkä jo tänä viikonloppuna... =)