Editeeraus iltasella: Kangaskasan kehuista virkistyneenä päätin rätkäistä tuonne sivupalkkiin omien neule- ja virkkausohjeiden ohella myös omat ompeluohjeet, ja kirjasin sinne ylös noiden kilpikonnieni "ohjeen" - ja sitä lukiessa on tosiaankin hyvä muistaa, että kaikessa tekemisessä ja erityisesti ompelussa Keskiäkäisen vakioresepti on vähän niinku näin: kunhan nyt vähän sinnepäin ja onneksi ei ole enää kässämaikkaa jälkeä tarkistamassa... Mutta jos joku siitä edes ideoita saa, niin antaa mennä vain!


Ja kaulaliinan mallineuleeseen pientä tarkennusta: malli on siis Barbara Walkerin A Second Treasury of Knitting Patternsista ja nimeltään siinä Twin Rib eli kaksoisribbi. Silmukkamäärän pitää olla kuudella jaollinen ja rivit menevät järjestyksessä 1) 3o, 3n ja 2) 1o, 1n, jos sillä oikeasti on mitään merkitystä... Ja kuten kirjassakin kehutaan, mallineule soveltuu hyvin huiveihin tai vaikka vauvanpeittoon, sillä neule ei mene kasaan eikä myöskään kupruile, mikä on nyt siis todistettu ihan omin käsin. Nih!

******

Ja ennen kaikkea muuta asiaa muistutan vielä, että jouluinen keräykseni on edelleen voimassa huomiseen klo 18.00 saakka, joten kelaa muutama postaus alaspäin ja käy kommentoimassa!

******

Uskon ja luotan siihen, etteivät näiden lahjojen saajat vilkuile sivujani, ja jos nyt sitten sattuvat vilkuilemaan, niin minkäs sille sitten mahtaa. Älkää ainakaan minulle kertoko!

1140907.jpg

Kummitytölleni tilauksesta tehty kaulaliina näyttää siis tältä. Ohjeistushan oli suurinpiirtein näin: puhtaanvalkoinen, ainakin 2 metriä pitkä kaulaliina, saa olla hapsut eikä kovin paksusta langasta... Mallineuleessa neulotaan joka toisella kerroksella 1o, 1n ja joka toisella 3o,3n, eli kovin hankala ribbi ei ole kyseessä. Kiva neulos kaulaliinaan, ei kierry reunoistaan lainkaan, vaikken reunasilmukoita neulomatta nostanutkaan (olisi pitänyt kyllä, olisivat vähän siistimmät niin...). Lankana oli siis Janne, ja 4 mm:n puikoilla tätä tikuttelin.

1140910.jpg

Vähän piti leikkiä kuvankäsittelyllä... olisi näköjään pitänyt leikkiä rajauksillakin!

1140906.jpg

Appiukolle neuloin ihan perusperuspipon päälaelta alkaen. Värit ovat mieheni mukaan juuri sopivat, malli samoin. Kaulurin ehdin näillä näkymillä vielä tekemään, sillä olemme menossa anoppilaan vasta lähempänä uuttavuotta, ja postitse en ryhdy sinne joululahjoja laittamaan, mikäs hätä sitä enää aikuisilla ihmisillä...?

1140905.jpg

Tässä kuvassa värit ovat ehkä vähän lähempänä totuutta kuin tuossa ylemmässä. Lankoina siis Hjerte Socka 4 (vihreä) ja Fortissiman Socka (ruskea) kaksinkertaisina, 4,5 mm:n puikoilla.

1140908.jpg

Nämä kaverukset pääsevät huomenna uusiin koteihin, kun lapsilla on pikkujoulunsa koulussa. Näille pojille (miksiköhän ne ovat mielestäni poikia???) muistin ommella myös pienet hännät, sillä onhan kilppareilla oikeasti häntä, onhan?

1140909.jpg

ja tällaisilla lahjotaan sitten perjantaina lasten opet ja kuopuksen kouluavustaja. Yhtä vielä puuttuu, mutta se on seuraavana vuorossa to do-listalla. Tuosta vasemmanpuoleisesta puuttuu vielä nappikin, mutta pitihän nämä nyt kuvata. Astiapyyhkeet löytyivät Stockalta, ja ovat minusta juuri sellaisia kuin astiapyyhkeiden kuuluukin: vohvelikangasta ja punavalkoisia. Mikähän siinäkin on? Näistä vasempi menee esikoisen opelle, oikeanpuoleinen kuopuksen opelle, ja kouluavustajalle virkkaan punaisen, johon teen valkoisen raidan tai muun koristeen, sillä hänen pyyhkeensä on valkoinen punaisin pystyraidoin, eli oikealla olevan pyyhkeen negatiivikuva. Tuota valkoista pidikettä ajattelin vielä kenties koristaa vaikkapa punaisella ristipistoraidalla... ehkä.

Nyt on puikoilla ja matkassa mukana isälleni tuleva kauluri, se tulee tämän pipon kaveriksi:

1039916.jpg

Lankana on vuosikertaisoveikka, jota on sitten mukava neuloa - kauluri valmistuu melkein itsestään!

"Sohvakäsityönä" on äitini huovutettava tyynynpäällinen, jota en eilen ehtinyt lainkaan jatkamaan, kun ilta meni esikoisen lätkämatsissa ja työpaikan kirjaston kirjoja päällystäessä. Mutta tänään vanhempani ottavat lapset mukaansa Helsingin ihmeitä katselemaan, ja minullakin tulee olemaan aikaa istua ja neuloa - tai virkata.

Eilen illalla kävin tekemässä viimeiset joululahjaostokset: Tapiolassa sain aikaa kulumaan muutamassa kaupassa peräti tunnin verran ja sillä keikalla tuli hoidettua ainakin seitsemälle joululahjat. Tehokasta ajankäyttöä, sanon minä!