Ryhdytäänpä kertaamaan menneiden parin viikon aikaisia tapahtumia... Lomalle tai siis mökille päästiin lähtemään 6.7.2007, kun esikoisen kesän ensimmäiset lätkätreenit oli saatu onnellisesti ohi. Tupaten täyteen pakattu perheautomme sekä epälukuinen määrä tajuntaa laajentavia virikkeitä (=äänikirjoja, musiikkia, eväitä ja käsitöitä) suuntasivat ensin kulkunsa kohti Heinolaa.

Matkalla oli toki ensin pysähdyttävä vähän ostoksille ja syömään: pysähdyspaikkana oli Lahden liepeillä sijaitseva ABC-asema, jossa ravitsimme itseämme sekä kävimme kirjaostoksilla. Minun matkalukemistooni siirtyi mm. Vespan historia...=) Heinolassa oli sitten seuraava etappi: Heinolan lintutarhat. Aviosiippa oli paikkaan tutustunut oman työpaikkansa kevätretken merkeissä, ja hän halusi esitellä paikan myös meille muille. Heinolassa asustelee mm. tällaisia siivekkäitä ystäviä:

749987.jpg

749993.jpg

750001.jpg

Linnut ovat tuonne tarhaan päätyneet monia eri reittejä: osa pitovaikeuksien vuoksi, osa on löytynyt vahingoittuneina luonnosta. Tuo viimeinen kuva on epätarkka siksi, että kameran ja kuvattavan välissä on lasi (vikaa ei siis ole kuvaajassa...). Tuossa vasemmalla näkyy epätarkkana häkin toinen kakadu. Nämä kaksi kaverusta olivat muistaakseni peräisin Sakke Järvenpään ilmeisesti jo toimintansa lopettaneesta HD-myymälästä.

Heinolan pikapysähdyksen jälkeen jatkoimme matkaa mökille, jossa ensimmäinen viikonloppu sujui kohtalaisissa säätunnelmissa ja käsitöitä tehden...

750029.jpg

Mustasta, kohtuulliseen alehintaan ostetusta Evitasta olin alunperin aikonutkin tehdä huivin, ja huivin sitten teinkin, tällä kertaa virkaten. Perusmalli on löytynyt netistä, ja reunuksen sävelsin omasta päästäni toivoen koko ajan, ettei lanka loppuisi kesken - eikä loppunutkaan. Taustalla viehkeitä mökkisisustuksen yksityiskohtia: lasten delfiini-uimalelu, ylikansallisen ruotslaisyrityksen kasseja sekä alkuperäisen mökinomistajan taituroima pöytä.

Ja nyt Kuopus odottaa minua lukemaan hyvänyönsatua, joten osa 1 Pelagia-tädin kesälomaseikkailuista päättyy tähän. Tarina kuitenkin jatkuu, ehkäpä jo huomenna!