Tässä kuvia:

544936.jpg

Pipo on siis virkattu vanhasta Blues-puuvillalangasta 3,5 mm:n virkkuukoukulla. Tässä kuvassa näkyy erityisen hyvin tuo kahden jämäkerän vaihtumiskohta, väriero on... huomattava... =)

544938.jpg

Tässä kuvassa näkyy hyvin, kuinka sivuilla on harvempaa pylväsvirkkausta ja edessä sekä takana tiiviimpää. Esikoisella on hyvin, hyvin, HYVIN tylsää äidin kuvatessa...

544940.jpg

ja tästä kuvasta selviää tuo kiinnitys: kiinteillä silmukoilla virkatun "hikinauhaosuuden" viimeisille kerroksille virkataan kiinnitysnauhat tuon hikinauhan jatkoksi. Hikinauhaa ei virkata pyörönä, vaan tasona siten, että taakse jää aukko - sen avulla piposta voi kiristää sopivan kokoisen aika monenmalliseen ja -kokoiseen päähän.

Tämä kesäpipo suojaa siis riittävästi auringolta olematta liian tiivis ja hiostava, ja se toimii myös rajuissakin kesäpeleissä hikinauhana sekä pitää tehokkaasti hiukset poissa silmiltä. Tähän voisi toki vielä virkata jonkinlaisen lipankin, jos haluaisi, mutta tämän päälle voi myös laittaa näppärästi kaupasta saatavan aurinkolipan. Lyhythiuksisia käyttäjiä varten voisi niskaan virkata tuohon aukkokohtaan sellaisen niskaa auringolta suojaavan lärpäkkeen - esikoisella sellainen ei ole tarpeen.

Jos tällaisen pipon virkkaaminen kiinnostaa, ohje löytyy tällä hetkellä täältä

Edit 29.4.2007:  Nyt on ohje päivitetty myös tänne oman blogin ohjeisiin. Ja olipas ilo huomata, että SeijaP oli jo ehtinyt tekemään omalle pojalleen ohjeellani pipon, joka kuulema on sekä äidin että pojan mieleen...