Ja tervetuloa uusi ja tuore vuosi 2011!

Vuosien vaihtuessa on tapana aina summata tuota mennyttä, mutta jo tavaksi muodostuneen ajanpuutteen vuoksi teen oman referaattini vuodesta HYVIN lyhyesti. Vuoden aikana lakkasin laittamasta muistiin valmistuneita töitäni tuonne sivupalkkiin, sillä kaikki ylimääräinen aika katosi vain käsistäni kertomatta ollenkaan minulle, minne se meni. Joten päätin olla armollinen itselleni ja antaa periksi.

Onneksi on kuitenkin Ravelry, jonne olen viime päivinä yrittänyt edes koota vuoden 2010 tuotokset, onnistumatta siinäkään täysin, sillä osan töistäni olen unohtanut jo tyystin, osasta uupui kuva ja monesta olivat vuositaggaukset unohtuneet, joten ensi alkuun vuoden 2010 saldo näytti aika ankealta... No, tarkistuslaskennan tuloksena sitten kuitenkin löysin aika monta valmistunutta työtä: riippuen laskutavasta töitä on 200 - 250 kpl, muutama enemmän tai vähemmän. Jepjep. Ilmankos on vasemmassa kädessä hermo jossain pinteessä siihen malliin, ettei edes haarukka kunnolla kädessä pysy.

Mitä kaikkea sitten olen vuoden aikana vääntänyt? No, pipoja on tullut tehtyä n. 60 kpl, erilaisia leluja ja reppumaskotteja tms. n. 40 kpl, tiskirättejä ja lattianpesimiä oli yhteensä 19, huiveja 17, virkattuja sydämiä 21 jne. Mukana valmistuneissa on myös kaulureita, lumitähtiä, pikkuliinoja, pallopusseja, muovikassiputkiloita, pannunalusia, lasinalusia, avaimenperiä, verhokappa ja naapurin isännälle veneeseen säilytysverkkoja. Pieniä töitä siis, joten ei kannata ihmetellä tuota suurta määrääkään.

Tässä vielä pari kuvaa viimeisistä:

Innostuin yhdestä tossumallista ja tein saman tien 4 neljä paria. Hups!

Joulunpyhinä tarvittin aivotonta neulontaa, joten aiempien tiskirättien jämät muuntuivat iloisenkirjaviksi räteiksi.

Pomolleni neuloin tällaisen tonttulakin. Hän rrrrakastaa pinkkiä...

Niin, tässä ovat ne tiskirätit, joiden jämiä noihin toisiin käytin...

Ja nämä taas ovat huivinpätkiä Villapeikon ja Tikrun neulekirjaprojektiin - Ravelryssä kyselivät tällaisten perään, ja kun oli sopivasti Isoveikan jämiä, niin neuloin sitten jokusen. Siitä kaulaliinasta taitaa tulla ihan maailmanennätysluokan juttu... =)

***

Kiitos vielä lumihiutalekehuista - mielelläni vinkkaisin, jos muistaisin, mistä kaikkialta noita malleja löysinkään, ja osahan on ihan omasta päästä, tai jonkin ohjeen muuntelua. Mutta - jos englanniksi virkkaaminen taipuu, niin googleen voi lykätä hakusanaksi "snowflake" ja "crochet", niin eiköhän niitä sieltä aika monta löydy.  Osa noista malleista on jostain saksalaisesta virkkauslehdestä ja suurin osa nettiohjeista, mutta sen tarkempaa en nyt kyllä osaa kertoa. Noita on kyllä kiva virkata, ja niistä tulee vielä kauniimpia, kun ne tärkkää liimalla ja pingottaa kunnolla. Noita saivat lahjaksi myös lasten opet ja avustaja.

***

Pitihän tänne vielä yksi kuva laittaa: tämä on vuoden 2011 Wirallinen Ensimmäinen Työ ja ensimmäinen piponi Ravelryn Puck this! -ryhmän perinteiseen tammikuun Kypärätemppu-tempaukseen.

Pääkkönen ei tällä kertaa päässytkään mannekiiniksi, sillä pipon uusi omistaja halusi itse esitellä tämän tuotoksen... Kuopus se edelleen tykkää äidin tekemistä pipoista, voi murua!

Eikös olekin vinkeä pipo - ei uskoisi, että on virkattu... Itsellenikin jo tein tuollaisen, mutta sitä en vielä ehtinyt kuvaamaan, sillä sen kaveriksi on tulossa myös kaulurintapainen, ja ne pitää sitten kuvata yhdessä.

Niin, ja hyvää uutta vuotta sitten vain kaikille!