Tänään on viimeinen työpäivä ennen lomaa... "laiskureita laulattaa...!" Vielä pitäisi kuitenkin ryhdistäytyä ja hoitaa matkaan oppisopimukseen liittyviä paperihommia sekä tehdä vähän töitäkin... no, koko päivähän tässä on aikaa.

Eilen olin armottoman väsynyt, kun olin valvonut tuon virkkaustyöni kanssa aamukahteen, eivätkä aivot juurikaan suostuneet toimimaan. Turhan kiharaisia työjuttujakin oli hoidettavana, joten päätin kerrankin työpäiväni jo viideltä ja pyyhälsin - ette ikinä arvaa minne? No, kaikista maailman paikoista - lankakauppaan... =) Edellisen kerran kun kävin tuolla kantamestassani, niin muistatte varmaan, että lankaa tuli mukaan sohvan täydeltä... Kauppias oli aavistuksen verran hämmästynyt nähdessään minut, naureskeli arvelleensa, ettei minua vähään aikaan näkyisi, mutta tulinpahan taas tyhjäämään hänen tarjoushyllyään... Hiukan vielä olisi houkutellut ostaa lisää sitä huopuvaa villaa, sitä näkyi vielä olevan tarjouhyllyssä ihan kivasti, mutta hillitsin kerrankin itseni. Mielessä oli hankkia jotain piristävän väristä lankaa, mutta lopputulemana oli, että kotiin matkasi 12 kerää mustaa ja harmaata... Olen nimittäin päättänyt, että pitää tehdä tänne töihin sellainen "työpaikkahuivi", sillä ilmastointi on ajoittain vähän turhankin tehokasta. Ja jos tänne tuo jonkun muun huivin, niin sen raahaa aina huomaamatta taas kotiin ja sitten ei ole täällä huivia... *seliseli* Ja tietysti sellaisen huivin täytyy sopia kaikkien vaatteiden kanssa, joten musta on siis luonnollisin väri. Ja koska yksivärinen musta on tylsää, hankin sellaista bukleetyyppistä, vähän harmaa-ruskea-kirjavaa lankaa.  olen vakuuttunut siitä, että sitten käy kumminkin niin, että siitä tulee ihana huivi, enkä raatsi jättää sitä tänne työpaikalle vaan roudaan taas jonkun muun huivin... no, tuleepahan sitten tehtyä musta huivi, ainoa musta huivini on sinänsä ihana, Jonskulaisen minulle huivivaihdossa tekemä musta palmikkohuivi, mutta se on siis kaulaliina, ei hartiahuivi.

Muuten vain ostin tosi joustavaa harmaameleerattua puuvillasekoitetta, en tiedä riittäisikö tuo 300 g jonkinlaiseen minitoppiin tai johonkin... Ihme kyllä en raatsinut ostaa yhtään normaalihintaista lankaa... kumma juttu. Lankakaupasta lähdin käymään paikallisessa Lidlissä, josta yllättäen löysin kolme pakettia sitä vihreänkirjavaa lankaa, ja ne lähtivät kaikki mukaani. Kun ei tuota puuvillaa tahdo kotona muuten olla...

Kotiin lopulta päästyäni en ryhtynytkään heti tekemään tuota liiviäni, vaan julmasti kiusasin itseäni ja ryhdyin lajittelemaan Kuopuksen ja Esikoisen pieniksi jääneitä vaatteita. Kuopus kasvaa ihan julmaa vauhtia, kävimme maanantaina Lastenklinikalla tsekkauksessa, ja neiti on saanut kaksi senttiä lisäpituutta kahdessa kuukaudessa... Ja vuodessa on tullut pituutta 11 senttiä. Hän on siis nyt 8-vuotias ja pituutta on hilkun alle 145 cm. Vaatteiden hankkiminen alkaa käydä vähän hankalaksi, ja suurin osa vaatteista jää pieneksi melkein heti. Kyllä olikin jo yhdessä kassissa aikamoinen kasa n. 130-senttisen vaatteita, ja lisää on vielä vaatehuoneessa odottamassa selvittelyä.

Sain pari isoa kassillista käsiteltyä siisteihin pinoihin, ja sitten järjestelin vähän huushollia muutenkin, ja vasta yhdeksältä sallin itseni istahtaa sohvalle ja ottaa virkkaushomman taas käsittelyyn. Väsymys vain teki tepposet, ja jo yhdentoista aikoihin aivoni alkoivat kieltäytyä yhteistyöstä, joten homma jäi edelleen vähän kesken. Tänä aamuna vähän mallailin tuota keskeneräistä päälleni, valmiina on siis nuo etu- ja takakappaleiden neliöt sekä toinen olkain, vielä pitää virkata toinen olkain lisää ja tehdä väljyyden vaatimat sivuvirkkaukset, ja sitten liivi on valmis! Tuossa kirjassa oleva liivi on tehty 100 % nailonista valmistetusta nauhalangasta, joka on koostumukseltaan kuin kuminauhaa - minulla oli sitä yksi kerä isoveljen tuomisina - mutta tuo musta bali ei ole aivan yhtä joustavaa, joten täytyy hieman ehkä tehdä ylimääräistä väljyyttä noihin sivuihin. Ja kunhan saan tuon mustan liivin tehtyä, taidan tehdä toisen jossain vaiheessa beigestä balista, jota minulla myöskin on jemmassa... =)